in

Proglasili povijesni rezutat i čestitali nezavisnima u Baderni: IDS je najača stranka u Poreču bez ozbiljne konkurencije

Foto Tanja Kocijančić

Čelnici porečkog IDS-a, zajedno sa svojim stranačkim kolegama koji su osvojili mandate u vijećima mjesnih odbora na nedjeljnim izborima, predsjednik ove stranke Adriano Jakus i član Predsjedništva Loris Peršurić, na današnjoj su konferenciji za medije proglasili povijesni rezultat IDS- u Poreču. Osvojili su 60 od ukupno 70 mjesta u vijećima mjesnih odbora, pa im je to bila prilika da se zahvale građanima koji su im na izborima dali povjerenje, ali i svojim članovima, volonterima i simpatizerima koji su doprinijeli ostvarenju ovog odličnog izbornog uspjeha. S njima je bio i čelnik Istarske stranke umirovljenika Mario Ritoša koji je istaknuo 12-togodišnju usješnu suradnju umirovljenika i IDS-a.

-Rezultat izbora potvrđuje da su građani prepoznali kvalitetu naših kandidata i programa, ali i konkretnog rada i svih prijašnjih članova vijeća mjesnih odbora kojima se također treba zahvaliti. Prepoznali su i našu borbu za ravnomjeran razvoj svih dijelova Poreča što je rezultat naše intenzivne suradnje s građanima.

I ovi izbori pokazali su da je IDS najjača stranka u gradu bez ozbiljne konkurencije. IDS radi stručno i kontunuirano, te pokazuje da je svaki mjesni odbor, svako naselje, svaka ulica i svaki stanovnik bitan i tako će biti u ubuduće, naglasio je Jakus, dodavši da time neće stati, nego će i dalje surađivati s građanima, prihvaćati sugestije i kritike koje će biti poticaj da rade još bolje.

Napomenuo je da su za svaki MO napravili i konkretni program koji će sukladno prioritetima građana njihovi kandidati provesti u djelo uz suradnju s gradskom upravom.

Peršurić se također zahvalio građanima koji su im dali povjerenje, što znači da s uzadnje četiri godine dobro radili. “Još i više ćemo raditi u budućem razdoblju, jer treba stalno raditi. Poreč osim grada ima 53 naselja i trudimo se sve razvijati ravnomjerno, što se može samo s kvalitetnom suradnjom s građanima”, rekao je Peršurić.

S obzirom na dugogodišnju uspješnu suradnju ISU je ponudio svoje kandidate na IDS-ovim listama, štje, s obzirom na izbornerezultate, očito dalo plodove, naveo je Ritoša, rekavši da stariji ljudi imaju drugačiji pogled na stvari i probleme u odnosu na mlade. Stoga je potrebno za svi zajedno rade, Ritoša je, k tome rekao, i da će se njihova suradnja nastaviti i dalje.

Na upit novinara što se dogodilo u Baderni, budući da IDS jedino u tom mjesnom odboru nije ostvario većinu u vijeću, Jakus i Peršurić su ponajprije čestitali na izbornom uspjehu Nezavisnoj listi Dragana Legovića.

Jakus je rekao da je IDS u Baderni u tijesnoj borbi izgubio i osvojio 3 vijećnička mjesta od ukupno 7.

“To se možda dogodilo iz nekog inata, ali pokazatelj nam je da moramo svoje redove i kandidate osvježiti. Naši će vijećnici u Baderni biti aktivni kao i do sada, predlagati inicijative i rješavati probleme građane”, kazao je Jakus, dodavši da je ipak 60 od 70 vijećnika izvanredan rezultat te da imaju naznake da će IDS u budućem razdoblju i dalje rasti.

Peršurić je naglasio da se u Baderni zadnjih godina jako puno napravilo, te je pobrojao sve investicije – od sanacije groblja i novom kružnog toka na ulazu u mjesto do gradnje kanalizacije i novog polivalentnog igrališta.

“Nije točno da se u Baderni nije radilo. No, očito je da se tamo moramo drugačije posložiti”, naveo je Peršurić. Nastavio je rekavši da će se Baderna i dalje razvijati kao i dosad, te da za taj mjesni odbor imaju u pripremi puno projekata.

NOVIGRAD: Prijem za dobrovoljnog davatelja – Davor Klarić krv darovao 75 puta

U Poreču rekordan interes – u Kolektivnoj sadnji drveća posađeno više od 500 stabala