in

U srijedu akcija nadzora korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vožnji

Foto - Ilustracija MUP

Prometna policija će sutra u Puli od 9 do 15 sati provesti prometnu akciju nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula će u srijedu, 7. lipnja od 9 do 15 sati, provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje”.

Na području Postaje prometne policije Pula u prvih pet mjeseci 2023. godine, zabilježene su 162 prometne nesreće što je 28 % manje od usporednog razdoblja 2022. kada  je zabilježeno 226 prometnih nesreća.
U istom razdoblju utvrđena su 5.228 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 894 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te 740 prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja i pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda pri prometnim nesrećama, stoga apeliramo na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom, te da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, budući da njihovo korištenje odvlači pažnju sa svih sposobnosti i osobina koje su potrebne za uspješnu vožnju i značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja. Vozačima predlažemo preuzimanje aplikacije kojom mobitel zaprima pozive dok je vozač u vožnji te šalje poruke pozivatelju bez ometanja vozača, objavila je istarska policija 6. lipnja 2023.

prometna nesreća policija očevid

POREČ: U Varvarima pijan izazvao sudar i završio u bolnici

Akcija darivanja krvi - lipanj 2023. - Crveni križ Poreč

Uspješna akcija darivanja krvi u Poreču. Uz dva nova odazvali se u i najvjerniji darivatelji