in

U uređenje porečkih dječjih igrališta uloženo 300 tisuća kuna

U dogovoru s mjesnim odborima i mještanima, Grad Poreč tijekom cijele godine ulagao je u opremu i osiguranje dječjih igrališta u na području grada i prigradskih naselja. Na nekim lokacijama dodani su novi sadržaji uz već postojeće sprave, a na nekim lokacijama su uklonjene stare i dotrajale, te zamijenjene novima.

Među posljednjim investicijama je ona na igralištu u naselju Poreč-jug, gdje su stara i dotrajala igrala zamijenjena novima – kućicom s toboganom i rampom za penjanje, dvosjednom ljuljačkom i klackalicom, a slijedi i postavljanje zaštitne gumene podloge, doznajemo u gradskoj upravi.

Nešto ranije uređeno je dječje igralište u Mihelićima gdje je uz postojeća igrala postavljena klackalica, a postojeća kućica s toboganom je premještena na način da s novim igralom čini bolju, funkcionalnu cjelinu.

U Novoj Vasi stavljene su nove sprave – kućica s toboganom i rampom za penjanje, jedna zasebna penjalica, te zaštitna gumena podloga i dvije nove klupe. Puno opreme dobilo je i igralište u susjednim Brčićima, gdje je postavljena kućica s toboganom i penjalicom, te ljuljačka, klackalica, zaštitna gumena podloga i dvije klupe.

U Musaležu su uz postojeća postavljena dva nova igrala – tobogan za manji uzrast i klatilica na opruzi, a u Ladrovićima je uz postojeće sprave postavljena još jedna dvosjedna ljuljačka, a uz igralište i ograda.

Ograde za zaštitu igrališta postavljenje su i uz dječja igrališta u Gulićima i Stanciji Vergotini, čime je mališanima onemogućeno izravno pretrčavanje ili istrčavanje s igrališta na cestu. Time je igra i za njih, ali i za roditelje bezbrižnija.

Grad je za postavljanje novih sprava, podloga, klupa i zaštitnih ograda u ovoj godini utrošio ukupno blizu 300 tisuća kuna.

Uređenja i dodatna opremanja više od stotinu dječjih i polivalentnih igrališta na području Poreča i okolice nastavit će se i tijekom iduće godine, kako bi svoj djeci bila omogućena sigurna i bezbrižna igra, najavili su iz Grada Poreča.

Djed Mraz, mađioničar, Alen Vitasović i Šajeta sutra na porečkom Adventu

Poreč: Izvrsna suradnja jedriličara iz Horizonta i Valamara