in

Poreč: Izvrsna suradnja jedriličara iz Horizonta i Valamara

Porečka hotelijerska kompanija Valamar Riviera i ove je godine nastavila podupirati rad Jedriličarskog kluba Horizont Poreč. Ovaj klub u već desetljeće dugom periodu aktivnog rada za cilj ima promicanje, unapređenje, razvoj jedrenja i stvaranje uvjeta za nesmetan razvoj sportskog jedrenja te povezivanje sa sportskim jedrenjem suvremenog svijeta.

Jedriličarski klub Horizont može se pohvaliti i zalaganjem u stalnim akcijama čišćenja mora i obale tijekom ljetne sezone uz pomoć susjeda ronilaca i veslača čime potiču osvještavanje mladih o važnosti brige o moru i obali. Klub ljeti organizira školu jedrenja i za najmlađe, a tijekom godine nastavlja s redovitim treninzima za velike i male jedriličare. Djeca koja izađu iz ove škole jedrenja bogatija su za mnoge vještine od kojih su samo neke ljubav prema moru, sportu i zdravom načinu življenja.

“Ova podrška nam puno znači, a zahvalni smo i svim članovima na konstantnom volontiranju i pomaganju radu kluba jer bez njih ne bi bilo moguće ostvariti rezultate pa tako niti zahtjevne organizacije regata. Osnovni cilj kluba je u lokalnoj zajednici pružiti mogućnost te poticati i promovirati kvalitetan rad s djecom i bavljenje sportom, a samim time učenjem o zajedništvu, odgovornosti , uspjesima pa i neuspjesima, i to od malih nogu ”, izjavio je predsjednik kluba Božidar Mihić.

Klub je organizator i četiri do pet godišnjih manifestacija koje posjećuju jedriličari iz cijele Europe. Uspjehe i rezultate klub postiže uz pomoć velikog broja volontera, roditelja djece članova kluba te starijih članova ljubitelja jedrenja i mora. Ove je godine na Europskom prvenstvu u Grčkoj osvojio 4. mjesto, a u klasi Optimist do 12 godina mogu se pohvaliti i prvakinjom Hrvatske u jedrenju.

„Volimo Sport“ jedan je od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamara u okviru kojeg kroz izravnu organizaciju ili sponzorstva podržava cijeli niz sportskih manifestacija, koje pridonose razvoju destinacija te promociji sporta i aktivnog stila života, piše u Valamarovom priopćenju.

U uređenje porečkih dječjih igrališta uloženo 300 tisuća kuna

Božićni koncert Umjetničke škole Poreč u prepunoj kazališnoj dvorani