in

U ZNAK TRAJNE SURADNJE: Otvoren Park prijateljstva Poreča i talijanskih pobratimljenih gradova Monselice i Segrate

Foto Grad Poreč

Povodom proslave Dana grada na Materadi je otvoren Park prijateljstva Poreča i talijanskih pobratimljenih gradova Monselice i Segrate. Poreč ove godine obilježava 14 godina prijateljstva s gradom Monselice, koji se nalazi u regiji Veneto, okrug Padova. Sa gradom Segrate, dijelom grada Milana u regiji Lombardija, Poreč je potpisao sporazum o prijateljstvu 2006. godine.

Potpisani Sporazumi o suradnji i uspostavi prijateljstva podrazumijevaju suradnju na razinama kulture, sporta, obrazovanja ali i gospodarstva. U tom je razdoblju održano više službenih posjeta i prezentacija, na kojima su se dijelila znanja i iskustva, a poseban je naglasak stavljen na predstavljanje na turističkim sajmovima te zajedničko organiziranje i gostovanje na povijesnim manifestacijama u oba grada.

U parku su posađena stabla, uređen prostor za roštilj i klupe sa stolom, a cijeli se prostor uklopio u već postojeće zelenilo i okoliš.

Gradonačelnik Loris Peršurić je zahvalio predstavnicima mjesnog odbora i Gradskog vijeća te odboru za međunarodnu suradnju na dolasku, posebno delegaciji gradova Monselice i Segrate, predvođenima gradonačelnikom Segratea Paolom Michelijem, podsjetivši kako je već ranije, također na Materadi, otvoren Park prijateljstva između Poreča i bavarskog Poinga i češkog Praga 6, te su ti piknik-pointovi ubrzo postali veoma popularni.

„S obzirom na brojne veze između naših gradova i država, kao i zbog činjenice da su Talijani jedni od brojnijih gostiju u našem gradu, ne sumnjam da će im biti drago vidjeti kako smo zbratimljeni s talijanskim gradovima i kako smo u to ime uredili parkove prijateljstva“, rekao je gradonačelnik.

Grad Poreč je još od 1978. godine zbratimljen s talijanskom općinom Massa Lombarda, po kojoj nosi ime i jedna ulica u našem gradu, objavio je Grad Poreč.

baby lasagna

Ususuret Eurosongu emisija o Baby Lasagni. Snimana u Kašteliru i Umagu

Foto Usluga Poreč

USLUGA POREČ: Promjena rasporeda odvoza otpada povodom Praznika rada