in

ULAGANJA TURISTIČKE ZAJEDNICE: Na mjestu nekadašnjeg beach bara Colonia Iulia Parentium niknut će prvi adrenalinski bike park

Direktor TZ-a Nenad Velenik/Foto Vladimir BUGARIN

U borovoj šumici odmah do mora, na porečkom Gradskom kupalištu gdje je nekoć bio popularan beach bar Colonia Iulia Parentium, uskoro će početi gradnja prvog adrenalinskog bike parka. Bit će to poligon namijenjen malima i velikima na biciklima, rolama i romobilima. Kako doznajemo od direktora Turističke zajednice Nenada Velenika, priprema dokumentacije je pri kraju, pa se računa da će uskoro krenuti s radovima koji će trajati oko mjesec dana. Otvorenje ovog parka planira se prije ljeta, a u njega će TZ uložiti 750 tisuća kuna.

-Odlučili smo se za tu lokacija zbog velike frekvencije biciklista upravo tim pravcem, a i studija razvoja biciklizma je bike park predvidjela upravo ondje. Bike park podrazumijeva pumptrack i skills poligone, a bit će namijenjeni za bicikle, romobile, skejteve i role. Ovaj projekt će biti početna točka ulaganja TZ-a u poboljšanje infrastrukture za bike turizam i u 2020. godini u kojoj bi se prema Studiji razvoja klasterskih ulaganja proširila u novo brendiranje staze Mirna – Limski kanal, postavljanje nove signalizacije, tisak novih bike karata i drugainfrastrukturna ulaganja u sigurnost te dionice, objasnio je Velenik.

Dodaje da će tako pješačko-rekreativna zona Gradsko kupalište, gdje se planira u ovoj godini nanovo urediti i postojeći dječji park, imati bogatu i međusobnu povezanost plaže, teretane na otvorenom, adrenalinskog bike i dječjeg parka.

-Time ćemo znatno poboljšati segment obiteljske ponude u destinaciji i utjecati na diverzifikaciju turističkih proizvoda, pojasnio je direktor TZ-a.

Uz već spomenuti adrenalinski te dječji park, TZ ove godine planira još nekoliko bitnih investicija. Jučer smo izvijestili o skorom početku obnove plaže u Špadićima u dužini od 400 metara, koja će dobiti potpuno novo ruho i niz novih sadržaja. Obnova je nužna, jer se u tom naselju nalazi velik broj privatnih iznajmljivača, te hotelskih gostiju. Naime, hotel Park Plava laguna je obnovljen lani, a u tijeku je gradnja Valamar Collection Marea Suitesa na mjestu nekadašnjih bungalova Luna. Plažu financiraju zajedno Grad Poreč i TZ.

-Želja nam je dobiti prepoznatljivu plažu, namijenjenu obiteljima s djecom koja će po dostupnosti, atrakcijama i sadržaju u potpunosti zadovoljiti želje i potrebe pozicioniranja Poreča kao vodeće destinacije obiteljskog i aktivnog odmora u Hrvatskoj, veli nam Velenik.

Još jedan projekt spada u ulaganja koja su od javnog interesa, a radi se o sufinanciranju obnove fasada.

-Grad Poreč osmislio je program kojim potiče vlasnike građevina na području povijesne jezgre i užeg centra da obnavljaju svoju imovinu – pročelja, krovišta, vanjske stolarije i slično. Program se provodi od 2016. i svake se godine obnovi od 5 do 10 građevina. Ove je godine povećan interes iz čega se da zaključiti da je program dobro prihvaćen, te da će u predstojećim godinama biti obnovljeno sve više zgrada, pojasnio je naš sugovornik.

Svi ovi infrastrukturni zahvati, zaključio je Nenad Velenik, doprinijet će pozicioniranju klastera kao obiteljske destinacije i smanjenju utjecaja sezonalnosti kroz pružanje dodatnih sadržaja.

PRI KRAJU POREČKI ZLATNI ZUB: Za Dan žena „Majstor Jura“, u subotu „Brodolomke“ u dva termina

novigrad

Uređuje se Park novigradskih ribara