in

Upravni odbor Obrtničke komore u Poreču – Pomažu školama u kupnji opreme. U planu osnivanje sekcije autodjelatnosti

Foto Obrtnička komora Istarske županije - 1. Festival strukovnih zanimanja u Pazinu 2022.

U Poreču je nedavno održana 8. sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Istarske županije. U početku sjednice, predsjednik Robert Momić upoznao je nazočne s aktivnostima u razdoblju od posljednje sjednice. Upravni odbor donio je prijedloge sastava komisija za majstorske ispite, ispite o stručnoj osposobljenosti i naučničke ispite. Imenovane su komisije za otpis opreme i izbor kandidata za radno mjesto pravnika.

U nastavku, raspravljalo se o prijedlogu za ujednačavanje prava poljoprivrednih obrta s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, te je zaključeno da će se prijedlog razraditi i proslijediti Hrvatskoj obrtničkoj komori. Donesene su odluke o potporama Strukovnoj školi Eugena Kumičića iz Rovinja (za kupnju autodizalice za obrazovanje automehatroničara), Srednjoj talijanskoj školi iz Rovinja (za kupnju uređaja za sterilizaciju za obrazovanje kozmetičara i fizioterapeuta), te manifestacijama “S klobasicom u EU“ i “Wine Vip Event”.

Održan je i sastanak s predsjednicima cehova u novom mandatu, gdje je dogovoren način rada u budućem razdoblju. Spomenuto je kako je evidentan određen napredak vezano za zabranu građevinskih radova u turističkoj sezoni, nakon inicijative koju je Komore pokrenula 2022. godine. Razgovaralo se o komunikaciji sa strukovnim školama pri odrađivanju stručne prakse učenika koji se obrazuju za obrtnička zanimanja, te o organizaciji promotivnih manifestacija. Zaključeno je kako će se nastojati osnovati i Sekcija autodjelatnosti.

Najavljeno je i održavanje 2. Festivala strukovnih zanimanja u Pazinu početkom svibnja, saznajemo u Obrtničkoj komori.

Alen Vitasović u Kašteliru - Foto Istra Terra Magica

KAŠTELIR: Istrijani u prepunoj dvorani uglas pjevali hitove Dalmatina i Alena Vitasovića

Foto Parenzana Ultra Weekend biciklisti

Prijavite se na utrku Parenzana Ultra Weekend 2023. – Poziv za trkače i bicikliste