in

Prijavite se na utrku Parenzana Ultra Weekend 2023. – Poziv za trkače i bicikliste

Foto Parenzana Ultra Weekend

Parenzana Ultra Weekend 2023. održat će se 18. i 19. veljače 2023. a ovo je poziv za sve zainteresirane bicikliste i trkače. Biciklisitčka utrka na programu je u subotu, a ultra trail za trkače u nedjelju. Organizatori su Slovenci.

Parenzana je 120 godina stara željeznička pruga od Poreča do Trsta i jednostavno je jedan od najljepših i jedinstvenih šljunčanih terena u Europi. Postoje tri staze koje odgovaraju svim sposobnostima biciklista, a Gravel bicikli, MTB i e-MTB bicikli su dobrodošli.

Hobby staza od Grožnjana do Portoroža duga je 27 km, ide uglavnom nizbrdo. Avanturistički staza od 47 km počinje u Livadama i ima oko 530 m uspona prije nego što stigne do Portoroža.

Staza Ultra od 85 km počinje u Poreču na toplim obalama jadranske obale, staza vijuga prema unutrašnjosti na nekadašnju željezničku prugu Parenzana, bez automobila na vidiku. Sadrži dva velika uspona, ukupno 975 m uspona.

Uskotračna pruga, izgrađena davne 1902. godine, koja je prevozila ribu iz luka i kamenje iz lokalnih kamenoloma, odavno više nema. Na njezinom mjestu je sada šljunak s izvornim nasipima, usjecima, mostovima i vijaduktima koji su još uvijek na mjestu. Postoji 9 tunela, a vjerojatno najpoznatiji od takvih tunela je tunel Valeta, između Strunjana i Portoroža.

Kako se staza temelji na željezničkoj pruzi, nagibi ne prelaze 5%, a 90% staza je na šljunku. To je vjerojatno jedna od najslikovitijih vožnji u cijeloj Europi.

Parenzana je najpoznatija i najposjećenija biciklistička i pješačka staza u Istri. Ako ovog proljeća želite uroniti u toplinu prirode i avanture, onda je ova Bucket-List vožnja makadamom za vas.

Registriraj se! Već se prijavilo preko 150 biciklista, stoga ne odgađajte. Za više informacija posjetite https://www.sportoroz.eu/parenzana-gravel-race

Parenzana ultra trail

19. 2. 2023. Trase: 95 km start Poreč, 60 km start Livade, 30 km start Grožnjan

Prijave na stranici https://www.sportoroz.eu/

ORGANIZATOR IN KONTAKT
– ŠPORTNO DRUŠTVO SPORTOROŽ, PORTOROŽ, SLOVENIJA
– FATBURN EVENTS: www.sportoroz.euwww.fatburn.si
– KONTAKT: NINO COKAN, +386 (0)41 346 346, prireditve@fatburn.si

Foto Obrtnička komora Istarske županije - 1. Festival strukovnih zanimanja u Pazinu 2022.

Upravni odbor Obrtničke komore u Poreču – Pomažu školama u kupnji opreme. U planu osnivanje sekcije autodjelatnosti

mup policija radar

Radari u Istri 13. veljače – Samo na dvije lokacije!