in

USLUGA POREČ: Dajte svoje prijedloge na idejno rješenje obnove gradske tržnice

Idejno rješenje rekonstrukcije Gradske tržnice Poreč

Idejno rješenje gradske tržnice u Poreču na javnom je savjetovanju.

U cilju dobivanja povratne informacije od zainteresirane javnosti na projekt rekonstrukcije Gradske tržnice komunalno poduzeće Usluga Poreč izvijestilo je da građani mogu svoje prijedloge i mišljenja dostaviti do 28.7.2023. godine do 12 sati na e-mail adresu: usluga@usluga.hr.

Idejno rješenje rekonstrukcije Gradske tržnice Poreč
Idejno rješenje rekonstrukcije Gradske tržnice Poreč

Obrazloženje projekta:

PROJEKT REKONSTRUKCIJE GRADSKE TRŽNICE

Praćeni kontinuiranom energijom za poboljšanjem uvjeta i pružanjem što boljih usluga kako za korisnike prodajnih mjesta tako i za same posjetitelje Gradske tržnice izvršene su potrebne predradnje. Detaljnom i kvalitetnom dubinskom analizom ustanovljena je mogućnost poboljšanja kvalitete usluga za sve sudionike. Gradska tržnica Poreč jedna je od najposjećenijih lokacija na području Grada Poreč-Parenzo na kojoj posjetitelji mogu svakodnevno nabaviti raznovrsne namirnice poput voća, povrća, mesa i ribe.

Postojeći razmještaj prodajnih mjesta na određenim dijelovima Gradske tržnice predstavlja usko grlo u pješačkoj komunikaciji. Dotrajalost infrastrukturnih instalacija uzrokuje poteškoće u radu, a koje se najčešće manifestiraju u vršnom periodu turističke sezone kada je tržnica najposjećenija. Budući je veći dio Gradske tržnice nenatkriven podložan je svima atmosferskim utjecajima koje znatno utječu na posjećenost.

Idejno rješenje rekonstrukcije Gradske tržnice Poreč
Idejno rješenje rekonstrukcije Gradske tržnice Poreč

Sukladno svemu prednje navedenom, pristupilo se projektiranju rekonstrukcije tržnice u svim segmentima. Projektom rekonstrukcije predviđena je zamjena sve dotrajale infrastrukture, zamjena partenog popločenja, reorganizacija prodajnih prostora i natkrivanje cjelokupne tržnice. Novom organizacijom podići će se kvaliteta usluge te privući korisnike na korištenje prodajnih mjesta izlaganjem svojih proizvoda. Predmetnom investicijom zaokružio bi se ciklus ulaganja u Gradsku tržnicu.

Naime, u dosadašnjim aktivnostima izvršena je: sanacija krovišta iznad poslovnih prostora, zamjena ulaznih vrata na zatvorenoj tržnici, zamjena aluminijske stolarije na dijelu upravne zgrade i poslovnim prostorima, sustav hlađenja grijanja i ventilacije zatvorene tržnice, te geomehanički istražni radovi. Također, predviđena je investicija u vanjski dio fasade.

Zatvaranje dosadašnjih investicijskih radnji odnosno prezentiranim daljnjim aktivnostima na Gradskoj tržnice stvara se novi identitet i dobiva dodatna kvaliteta koja Grad Poreč-Parenzo smješta u poziciju još boljeg grada za život i posjetu. Izlaganjem predmetnog projekta savjetovanju, daje se mogućnost svim dionicima da prijedlozima i sugestijama sudjeluju u realizaciji konačnog cilja, a to je ostvarenje prepoznatljive kvalitete za sve sadašnje i buduće korisnike Gradske tržnice.

Idejno rješenje rekonstrukcije Gradske tržnice Poreč
Idejno rješenje rekonstrukcije Gradske tržnice Poreč

Cijeli idejni projekt pogledajte na linku https://www.usluga.hr/vijesti/savjetovanje-s-javnoscu-2/

TUŠ A. ŠTIFANIĆA POREČ: Podjela svjedodžbi maturantima, pohvalnica i nagrada učenicima

vino pixabay

Odgođena manijfestacija “U carstvu muškata” u Momjanu