in

USLUGA Poreč dobila iz EU fondova 1,3 milijuna kuna za kupnju komunalnog vozila

Komunalnom društvu Usluga Poreč odobreno je iz EU fondova 1,3 milijun kuna za kupnju komunalnog vozila, a ugovor o realizaciji tog projekta potpisali su direktor Fonda Siniša Kukić, Marko Markić, v.d. ravnatelja Uprave za programe i projekte EU pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja te direktor Usluge Poreč Milan Laković.

„S obzirom da smo od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobili prije ljeta kontejnere za odvojeno prikupljanje otpada, a uskoro će nam biti isporučeno i 27.000 spremnika za odlaganje plastike i papira koje ćemo distribuirati po kućanstvima. Cilj nam je i da naša komunalna vozila budu prilagođena takvom načinu prikupljanja otpada.“, izjavio je Milan Laković te naglasio kako će to pridonijeti još boljoj kvaliteti usluge.

Direktor Fond je izdvojio Grad Poreč, ali i cijelu Istarsku županiju kao područje u kojem je u potpunosti zaokružen sustav gospodarenja otpadom. U ovoj godini završena je i veliki projekt sanaciji i zatvaranja porečkog odlagališta otpada Košambra te se sav ostani otpad odvozi u Centar za gospodarenje otpadom Kaštijun.

„Nakon što svi građani Poreča dobiju potrebne spremnike očekujem da će stopa odvojenog prikupljanja otpada biti još veća te će na Kaštijun završavati samo onaj dio otpada koji se ne može preraditi, odnosno reciklirati“, izjavio je direktor Kukić te pohvalio napore koje grad Poreč, ali i njihovo komunalno društvo ulažu u održivo gospodarenje otpadom, priopćeno je iz Usluge.

EUROSPIN stigao u Poreč! U čast otvaranja donirali 20.000 kuna Domu za starije i nemoćne

POREČ: Za 2.400 umirovljenika Grad osigurao naknade za dopunsko osiguranje