in

Uspjela akcija GRAĐANI ZA GRAĐANE – Porečani se odazvali za pomoć potrebitim sugrađanima

Foto Tanja Kocijančić

Akcija “Građani za građane”, koja je održana danas, u nedjelju 4. listopada, popodne, u Poreču, uspjela je. Porečani, ali i građani iz drugih krajeva Istre, donijeli su brojne potrepštine za potrebite obitelji u akciji koju je opet organizirala Porečanka Nataša Cvijanović, svojim sugrađanima poznata po organizaciji ovakvih humanitarnih događanja. Okupili su se ispred dvorane Veli Jože u 15 sati, a završili su 20-ak minuta prije 19 sati, do kada su planirali ostati, jer je padala kiša.

Uspjela akcija GRAĐANI ZA GRAĐANE - Porečani se odazvali za pomoć potrebitim sugrađanima

No, iako su pokisli uspjeli su sve stvari spakirati u automobile. Distribucija hrane, higijenskih i svih ostalih potrepština za obitelji i bebe krenut će tijekom idućeg tjedna. U roku iduća dva dana Nataša će objaviti koliko je točno stvari prikupljeno.

Svakako ako netko želi može joj se javiti putem Facebooka – bilo da se radi o nekoj potrebitoj osobi ili obitelji kojoj treba pomoć, bilo da se radi o sugrađanima koji danas nisu stigli doći a željeli bi naknadno donirati hranu, potrepštine za bebe ili nešto drugo. Naime, ima i obrtnika koji su se ponudili pokloniti svoje usluge.

Dajana, Nina, Marčela i Iva volonterke su koje su cijelo vrijeme bile sa mnom. Osim njih, ukupno je pomagalo još 20-ak volontera iz Sportsko-rekreacijskog kluba Running Fox Poreč, istaknula je Nataša, koja je ujedno i predsjednica ovog sportskog kluba.

Pridružio im se i dogradonačelnik Elio Štifanić, koji je, osim što je donio paket pomoći, i sam pomagao tijekom akcije.

Nataša i svi njeni pomagači zahvalili su se svima koji su se odazvali i svojom donacijom pomogli onima kojima je u ovim vremenima pomoć potrebna. A takvih u naših sredini ima dosta, a sada ih ima i više nakon što je korona-kriza mnoge ostavila bez posla i redovitih primanja.

FUNTANA/POREČ: Pia Kovačić i Petra Belević u CRO-GYM nacionalnoj ligi u ritmičkoj gimnastici!

FUNTANA/POREČ: Pia Kovačić i Petra Belević u CRO-GYM nacionalnoj ligi u ritmičkoj gimnastici!

VRSAR: Veliko priznanje za stolnotenisačice Martu Jurčević, Martinu Rioža i Emu Brizić

VRSAR: Martina Rioža i Marta Jurčević opet igrale za stolnotenisku reprezentaciju na Zagreb Openu 2020.