in ,

USUSRET BLAGDANIMA: Preporuke kako se ponašati na porečkim grobljima i misama

Pred nama su blagdani Svih Svetih i Dušni dan kada se na grobljima očekuje veliki broj građana. Tim povodom, a nastavno i na propisane epidemiološke mjere od strane nadležnih institucijaIz porečkog komunalnog poduzeća Usluga pozivaju posjetitelje da se prilikom posjeta grobljima i sudjelovanju na misnim slavljima pridržavaju uputa i obrazaca ponašanja.

-Pozivamo sve građane da posjete grobljima i posljednjim počivalištima svojih najmilijih obavljaju tijekom cijelog tjedna uoči blagdana uz obavezno nošenje zaštitnih maski te održavanje fizičke distance od 1,5 metara, pišu iz Usluge.

Iz Porečko pulske biskupije najavljuju i služenje svetih misa i to u nedjelju 1. studenog na blagdan Svih svetih kada će se sveta misa služiti u crkvi na gradskom groblju Poreč u 15 sati te 2. studenog na spomendan svih vjernih mrtvih –  Dušni dan kada će se sveta misa služiti u 10 sati, također u crkvi na gradskom groblju Poreč.

-U cilju sprječavanja zaraze i prije svega zaštite zdravlja ljudi svete mise služit će se u skladu sa najnovijim epidemiološkim mjerama i uputama Stožera civilne zaštite istarske županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, javljaju iz Usluge.

Građani koji nisu u mogućnosti posjetiti grobove svojih najmilijih i ne mogu donesti cvijeće i zapaliti svijeće mogu se obratiti upravi groblja na broj telefona 052/428-440, te dogovoriti tražene usluge koje će onda djelatnici Usluge i odraditi.

Kao i svake godine tako i ove na prostoru Velikog gradskog parkirališta organizirana je prodaja prigodnog cvijeća i cvjetnih aranžmana.

Također, mole se građani da prilikom posjeta grobljima svoja vozila ne parkiraju na ulaz u samo groblje već  na obližnjim parkiralištima kako bi se izbjegle  gužve,  te kako bi djelatnicima komunalnog poduzeća i invalidnim osobama omogućili nesmetani pristup groblju, pišu iz Usluge.

Stožer: U Hrvatskoj 1.413 novih slučajeva, 18 mrtvih

IZ BUJA U SVIJET: 50 godina Digitrona