in

Valamar Riviera donirala 300 tisuća kuna za opremanje knjižnica u porečkim osnovnim školama

Valamar Riviera, najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, donirala je ukupno 300.000 kuna za digitalizaciju i opremanje knjižnica Osnovne škole Finida i OŠ Poreč.

Dvije će porečke osnovne škole tako dobiti priliku osuvremeniti izvođenje nastave, a donirani će se iznos iskoristiti za nabavu knjiga, pametnih ploča, tableta, računala i ostalih pomagala koji su danas neizostavan dio nastavnih aktivnosti. Iznos od 230.000 kuna Valamar je donirao novoizgrađenoj Osnovnoj školi Finida, koja je svoja vrata učenicima otvorila ove jeseni, a sada će moći do kraja opremiti i digitalizirati svoju školsku knjižnicu, dok će Osnovna škola Poreč uz pomoć donacije u visini od 70.000 kuna nabaviti potrebne pametne ploče, računala i ostalu opremu za postojeću knjižnicu.

U Valamaru ističu kako su posebno ponosni na inicijativu koja predstavlja izravno ulaganje u budućnost i obrazovanje mladih.

-Prilikom obilježavanja 65. godišnjice Valamara najavili smo kako ćemo u okviru svojih inicijativa na području društveno odgovornog poslovanja izdvojiti sredstva za opremanje i digitalizaciju školskih knjižnica i sada smo to obećanje ispunili. Raduje nas što će učenici dviju osnovnih škola u Poreču sada imati vrhunske uvjete za učenje i rad, istaknuo je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova u Valamar Rivieri.

Ovu značajnu Valamarovu donaciju za dvije porečke osnovne škole pozdravio je porečki gradonačelnik te naglasio važnost ulaganja uobrazovanje mladih.

-Zahvaljujem se Valamar Rivieri na ovom hvalevrijednom potezu. Lijepo je znati da u zajednici imate ovakve partnere,koji su spremni pomoći, upravo tamo gdje su donacije najpotrebnije. Knjižnični fond jedan je glavnih uvjeta za održavanje potpune i kvalitetne nastave u školi, a upravo je donacija knjiga vrlo vrijedna za svaku školu, kako za našu novu Osnovnu školu Finida tako i za Osnovnu školu Poreč, te se nadam da će djeci omogućiti da imaju još zanimljiviju i bogatiju nastavu, rekao je Loris Peršurić.

-Naša osnovna škola se otvorila ove jeseni, a uz veliku pomoć Valamara uspjeli smo opremiti školsku knjižnicu kompletnim fondom školske lektire te je digitalno opremiti po najsuvremenijim standardima, istaknula je privremena ravnateljica OŠ Finida Suzana Poropat Božac.

Ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos napomenula je kako su ovakve donacije izuzetno važne kako bi škole bile u koraku s vremenom.

-Naša je škola dala temelj daljnjem obrazovanju brojnih generacija Porečana, a uspjesi naših učenika i djelatnika ono su čime se posebno ponosimo. Suradnja s Valamarom omogućit će učenicima da suvremeno opremljenu školsku knjižnicu koriste još više i stječu znanja na suvremeni način, kazala je Kos.

Sredstva za ovu značajnu donaciju osigurana su iz krovnog programa društveno odgovornog poslovanja Veliko srce Valamara te istoimene humanitarne akcije u kojoj su svojim donacijama doprinos dali i gosti Valamarovih hotela. U okviru ovog programa Valamar kontinuirano podupire brojne vrijedne inicijative s ciljem dobrobiti i razvoja lokalne zajednice.

Grad Poreč i ove godine za blagdane daruje 1400 najmlađih Porečana

Grad Poreč i ove godine za blagdane daruje 1400 najmlađih Porečana

Danas je službeno počelo proširenje Istarskog ipsilona

Danas je službeno počelo proširenje Istarskog ipsilona