in

Već 2 tjedna nasukani afrički brod u Istri: Ministarstvo objavilo zabranu prilaska i kada ga planiraju odsukati

foto: Dado Strajinić @dronephotos_dado

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je da se 16. travnja 2024. godine sjeverno od rta Ubac u Raškom zaljevu nasukao motorni brod, koji plovi pod tanzanijskom zastavom.

-Od trenutka nasukanja broda, uključivo i sada, provodi se monitoring, odnosno nadzor broda i prati cjelokupna situacija. Nakon nekoliko izvida ovlaštenih ronioca te novih saznanja o stanju broda, donesen je plan odsukavanja broda. Napominjemo kako trenutno nema onečišćenja. Postavljene su zaštitne brane oko broda.
Radovi na osiguravanju broda od pomicanja i uklanjanje dizelskog goriva i zauljenih voda trebali bi biti obavljeni u slijedećih desetak dana (o.p. tijekom ovog tjedna), dok se samo odsukavanje zbog kompleksnosti radova očekuje u slijedećih tridesetak dana (do kraja svibnja op.a.), piše Ministarstvo na svojim stranicama.

foto: Dado Strajinić @dronephotos_dado nasukani brod luka raša afrički tanzanija
foto: Dado Strajinić @dronephotos_dadoIstraga o uzrocima nasukavanja još se provodi.

-Također, ovim putem napominjemo da je izdan radiooglas, kojim je zabranjeno približavanje nasukanom brodu u radijusu od 500 metara. O svim daljnjim aktivnostima javnost će biti pravovremeno obaviještena,  zaključuje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Foto Javna vatrogasna postrojba Pazin

Doznali smo detalje krša i loma u Istri: Pod utjecajem alkohola udario u drugi auto, pa sletjeli van ceste

atletičari

Izvrsni rezultati i puno medalja za porečke Maximvse u Kvarnerskoj ligi