in

VEĆA SIGURNOST ZA RODILJE I BEBE – Pulskoj bolnici uručen CTG UREĐAJ – donacija je to Lionsa Novigrada i građana Bujštine

Foto Lions klub Novigrad

Članovi Lions kluba Novigrad donirali su Odjelu za ginekologiju i opstetriciju Opće Bolnice u Puli vrijedan CTG uređaj s ultrazvučnom sondom za dijagnostiku stanja fetusa, vrijedan 57 tisuća kuna. Donacije su Lionsi prikupili od sugrađana, poduzetnika i lokalnih vlasti Bujštine.

Osnivačica i članica novigradskih Lionsa Aleksandra Micelli istaknula je da su potreban iznos prikupili u tek 20-ak dana od građana Umaga, Novigrada, Buja i okolice te poduzetnika i lokalnih vlasti Novigrada, Brtonigle i Grožnjana. Upravo ju je osobno iskustvo nagnalo da donaciju usmjere baš odjelu ginekologije.

Kako saznajemo, zamjenik ravnateljice Opće bolnice Ivica Fedel zahvalio je donatorima, dok je pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju Dragan Belci objasnio kako novi CTG uređaj znači veću sigurnost liječnicima pri porodu, a i rodiljama i bebama.

Godinama se broj novorođenih beba u pulskoj bolnici kreće oko iste brojke, odnosno godišnje ih se rodi do 1.400.

Novi CTG uređaj/Foto Lions klub Novigrad

-U 15. godišnjici djelovanja kluba bila je to kruna aktivnosti koje su usmjerene na pomoći slijepim i slabovidnim štićenicima, nadarenim studentima i potrebitim osobama s područja Bujštine. Posebno smo ponosni što je donacijom CTG aparata, koji će služiti svim građanima Istre, ostvaren ovogodišnji cilj djelovanja u korist potrebitih i izvan lokalne zajednice, poručili su iz Lions kluba Novigrad.

POREČ: Nova javna rasvjeta u 7 naselja

POREČ: U petak prije mora na druženje uz društvene igre u Gradsku knjižnicu