in

VIKEND U ISTRI: Zatvaraju se ceste zbog autoutrke Signum Max Formula driver

Formula Driver Signum Max

U NEDJELJU DVJESTOTINJAK AUTOMOBILISTA JURI NA BUZETSKO BRDO

Sve je spremno za jubilarnu autoutrku 10. SIGNUM MAX Formula driver na rasporedu predstojećeg vikenda 1. i 2. lipnja u Buzetu. Na listi prijava ukupno 199 imena: 89 natjecatelja HAKS Kupa i 110 promo vozača. Rekli bi za Buzet, grad oktana i tradicije, uobičajeno velika brojka; za organizatora AK Buzet Autosport rezultat truda i cjelogodišnjeg rada, ponajprije ogromnog entuzijazma brojnih volontera i rukovodstva kluba za promocijom autosporta i afirmacijom mladih vozača i vozačica. A sve je počelo kao strast nekolicine ljudi koji i danas svoje vrijeme, znanje i materijalne resurse nesebično daruju i dijele s nekim novim klincima. No, razlika je što sada kolektiv čini više desetaka žena i muškaraca, iskusnih i početnika, ujedinjenih u viziji i misiji da u brzini i utrkama uživaju u tehnički sigurnim uvjetima. Zato je i ovoga puta staza od buzetskog Mosta do Svih Svetih i Peničići ušminkana i „sređena“ do zadnjeg detalja. Tjednima se već ovdje farba, kosi, čisti, postavlja signalizacija i zaštitna ograda. Povijest spomenute cestovne dionice ovdje je dugačka, s Formula driver utrkom svake je godine sve bogatija. Jer utrka je Buzetu sve, ne samo sportski događaj, natjecanje i meka automobilista iz različitih krajeva Lijepe naše i inozemstva, već i vikend uživanja, lijepih iskustava, stvaranja novih prijateljstva, zabava za domaće i goste, starije i mlađe. Pa krenimo redom…

Subota je uobičajeno rezervirana za zabavni program. Mini Gymkhana show traje cijeloga dana na parkiralištu Mašimova škuja. Od 17 do 18 sati nastupa Team Kodelja sa Stunt showom i akrobatskim vožnjama „na dva kotača“. Polufinalne i finalne vožnje Gymkhane predviđene su od 17 sati, a u 18 sati uslijedit će podjela brojeva najboljoj desetorici prošlogodišnjeg prvenstva. Novost je podjela brojeva najboljim ženama i juniorima lanjske sezone, i to za njih pet. Naime, u želji da se što više mladih uključi u autosport pokrenut je TONI AUTO junior kup zahvaljujući kojem će pet najboljih juniora imati pokrivenu startninu na svakoj idućoj utrci. Formula driver tim u suradnji s FOG MOTORSPORT osigurava i gratis startnine za pet pripadnica nježnijeg spola. S obzirom na to da je buzetska utrka prva od ukupno njih pet koliko čine HAKS kup, besplatne startnine u kotlini podno Ćićarije imat će po pet najboljih prošlogodišnjih juniora i žena. Istoga dana na Mostu će se odvijati tehnički pregled vozila i verifikacija prijavljenih natjecatelja. 

Trening u nedjelju starta u 8 sati, a prva od dvije službene vožnje u 11:15. Prvoj vožnji prethodi svečanost otvaranja. Veseli povratak 9 od 10 ponajboljih vozača lanjskog HAKS Kupa Formule driver: Franco Giacomazi (Fraco Giacomazi team), Dragan Gajić (MSC St. Veit), Marco Mazzoni (AK Buzet Autosport), Marin Leš (AK Pula-Rovinj), Marco Tessari (ASD Fanny team), Domagoj Belinić (AK Pula-Rovinj), Karlo Pelicar (AKORK Skok Racing), Hrvoje Belinić (AK Pula Rovinj), Željko Kokotec (AK Delta), Marko Pleše (AK Ozalj). U Buzet dolazi 4 od 5 lani najboljih vozačica: Sanja Paradiž (AMD Skiro), Romina Bressan (AK Buzet Autosport), Iva Damarija (AK Pula-Rovinj), Lina Cukrov (AK IRT Pazin). Automobilističko znanje tesat će i mladi juniori. Ovo je prošlogodišnjih 5 najboljih: Filip Pavlina (AK Zagorje), Sandro Budiselić (AK RI Autosport), Leon Smajlbegović (AK Pula-Rovinj), Toni Ivanić (AK Opatija Motorsport), Renato Turković (AK Klek Ogulin). 

Lista prijava je dugačka, a pobjednik će sudeći prema navedenim imenima biti neizvjestan do samoga kraja. Razlog više zašto da u nedjelju dođete u Buzet bodriti automobiliste iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja. 

OBAVIJEST O ZATVARANJU CESTE 

Dionica državne ceste od Buzeta do Svih Svetih te dionica lokalne ceste od Svih Svetih do Peničići i Svetog Donata bit će zatvorena za sav promet u nedjelju 2. lipnja od 7 do 21 sat.

Foto Tanja Kocijančić - Porečka policijska postaja

MUP zapošljava u Poreču i Puli. Pogledajte što traže

Fotografija: Župa Funtana

Župni zbor sv. Bernarda otvorio Kulturno ljeto u Funtani