in

Advent Poreč: 118 rekreativaca trčalo za pomoć Centru za inkluziju

Subotnje jutro na Adventu Poreč okupilo je 118 trkača na prvoj humanitarnoj Adventskoj utrci, čije su natjecateljske kotizacije usmjerene Centru za inkluziju i podršku u zajednici Poreč. Donaciju od sveukupno 5.660 kuna Centru je na kraju utrke uručila zamjenica gradonačelnika Poreča, ujedno i jedna od sudionica utrke, Nadia Štifanić Dobrilović.

U muškoj konkurenciji najbrži su bili Matija Lisec, Roberto Radojković i Ivan Diklić, dok su među ženama najbrže bile Aleksandra Bosanac, Kosjenka Mikulčić i Suzana Laković. Utrku su zajednički organizirali Atletski klub Maxivms iz Poreča i Advent Poreč.

Nakon utrke, druženje je nastavljeno uz fažo i gostovanje Slatke Istre iz Vižinade. Fritule, kroštule, cukerančići, paštine, pandešpanje, sve djelo ruku najboljih majstorica i majstora iz Vižinade, mogli su danas kušati posjetitelji Adventa.

Večeras Advent donosi dječju predstavu „Dobri slavuj“ Udruge Birikina, dok u 20 sati na scenu stupa band Big Wave.

Najbolji mladi pjevači, sudionici ovotjednog glazbenog festivala „Veseli glasi-Voci allegre“ nastupit će sutra na Trgu Matije Gupca s početkom u 12 sati, a navečer će koncert održati Le Chicks.

Vižinada dobila dosad najveći iznos bespovratnih sredstava – 5 milijuna kuna za gradnju novog vrtića

Tri uprizorenja najvećih živih jaslica u Hrvatskoj, onih u Sv. Lovreču – prvo je 26. prosinca