in

VIŽINADA: Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Danas, 5. kolovoza, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja delegacija Općine Vižinada koju su predvodili načelnik Marko Ferenac, predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato, vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća, te predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te Udruge antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, položila je vijence i zapalila svijeće kod središnjeg križa na grobljima Božje polje i Sveti Vital u spomen poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata.

Marko Ferenac je u prigodnom obraćanju prisutne pozvao da minutom šutnje odaju počast žrtvama Domovinskog rata kao i onima koji su svojim doprinosom sudjelovali u stvaranju neovisne Republike Hrvatske, a kojih danas nema.
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.

Na taj datum 1995. godine Hrvatska vojska je oslobodila okupirani Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

KAD PRIRODA IZNENADI U GULIĆIMA – Dok su neki suncokreti Line Vladišković narasli do 3 i pol metra, neki su ostali sasvim maleni

PONEDJELJKOM U POREČU: U Vialama lokalni proizvođači nude svoje voće, povrće, maslinovo ulje, lavandu, pršut…