in

VIŽINADA priprema novu odluku o ljetnoj zabrani izvođenja građevinskih radova – mještani pošaljite svoje prijedloge!

Ilustracija

Općina Vižinada poziva svoje sugrađane da najkasnije do 7. prosinca dostave svoje komentare na nacrt odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova putem obrasca za savjetovanje na adresu elektroničke pošte opcina@vizinada.hr.
Nakon provedenog savjetovanja s javnošću, izradit će se izvješće, koje će se dostaviti Općinskom vijeću Općine Vižinada uz prijedlog odluke i objaviti na općinskim internetskim stranicama. 

Naime, želja je općinske uprave da se mještani u što većem broju uključe u donošenje ove odluke koja priječi građevinske radove tijekom turističke sezone.

Konkretno, najvažnije odredbe iz prijedloga ove odluke jesu da se u 2020. godini privremeno zabranjuje izgradnja građevina i izvođenje građevinskih radova iz razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza u vremenu od 00:00 do 24:00 sata.

Iznimno, radove koji nisu navedeni u članku 2. odluke (izvođenje zemljanih radova iskopa uporabom pneumatskih čekića i kompresora), a osobito unutarnje građevinske radove, moguće je izvoditi tijekom sprnja i kolovoza u vremenu od 9 do 18 sati.

U tom razdoblju iznimno se mogu graditi građevine i izvoditi bučni građevinski radovi u sljedećim slučajevima: hitne intervencije na popravcima objekata i uređenju komunalne i ostale infrastrukture kojima se sprječavaju posljedice po život i zdravlje ljudi, kao i veća oštećenja na nekretninama, zatim nužni radovi na popravcima građevina kada zbog oštećenja postoji opasnost po život i zdravlje ljudi, te radovi koji se izvode u javnom interesu, a čiji je investitor Općina Vižinada, ustanova ili trgovačko društvo u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Općine.

Zahtjev za obavljanjem radova investitor odnosno izvođač radova mora podnijeti Općini Vižinada najkasnije 15 dana prije dana na koji se zahtjev odnosi. Odluku o odobravanju iznimnog izvođenja radova donosi općinski načelnik.

Sve ostalo možete pročitati na web stranici www.vizinada.hr, gdje se preuzima i obrazac za podnošenje prijedloga na odluku.

Ako nekome treba pomoć ili pojašnjenje, slobodno se može javiti djelatnicima općinske uprave.

POREČ – Velenik: „Bez obzira na povratak Grčke i Turske, ostvarili smo izvrstan turistički rezultat“

Prvo čitanje: POREČKI proračun od 301 milijun kuna jedan od najvećih u povijesti – Ni u 2020. neće biti prireza