in

VIŽINADA priprema novu odluku o ljetnoj zabrani izvođenja građevinskih radova – mještani pošaljite svoje prijedloge!

Ilustracija

Općina Vižinada poziva svoje sugrađane da najkasnije do 7. prosinca dostave svoje komentare na nacrt odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova putem obrasca za savjetovanje na adresu elektroničke pošte opcina@vizinada.hr.
Nakon provedenog savjetovanja s javnošću, izradit će se izvješće, koje će se dostaviti Općinskom vijeću Općine Vižinada uz prijedlog odluke i objaviti na općinskim internetskim stranicama. 

Naime, želja je općinske uprave da se mještani u što većem broju uključe u donošenje ove odluke koja priječi građevinske radove tijekom turističke sezone.

Konkretno, najvažnije odredbe iz prijedloga ove odluke jesu da se u 2020. godini privremeno zabranjuje izgradnja građevina i izvođenje građevinskih radova iz razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza u vremenu od 00:00 do 24:00 sata.

Iznimno, radove koji nisu navedeni u članku 2. odluke (izvođenje zemljanih radova iskopa uporabom pneumatskih čekića i kompresora), a osobito unutarnje građevinske radove, moguće je izvoditi tijekom sprnja i kolovoza u vremenu od 9 do 18 sati.

U tom razdoblju iznimno se mogu graditi građevine i izvoditi bučni građevinski radovi u sljedećim slučajevima: hitne intervencije na popravcima objekata i uređenju komunalne i ostale infrastrukture kojima se sprječavaju posljedice po život i zdravlje ljudi, kao i veća oštećenja na nekretninama, zatim nužni radovi na popravcima građevina kada zbog oštećenja postoji opasnost po život i zdravlje ljudi, te radovi koji se izvode u javnom interesu, a čiji je investitor Općina Vižinada, ustanova ili trgovačko društvo u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Općine.

Zahtjev za obavljanjem radova investitor odnosno izvođač radova mora podnijeti Općini Vižinada najkasnije 15 dana prije dana na koji se zahtjev odnosi. Odluku o odobravanju iznimnog izvođenja radova donosi općinski načelnik.

Sve ostalo možete pročitati na web stranici www.vizinada.hr, gdje se preuzima i obrazac za podnošenje prijedloga na odluku.

Ako nekome treba pomoć ili pojašnjenje, slobodno se može javiti djelatnicima općinske uprave.

Lažni popusti nisu najveća zamka. Policija upozorava na mogućnost ozbiljnih prijevara

Prvo čitanje: POREČKI proračun od 301 milijun kuna jedan od najvećih u povijesti – Ni u 2020. neće biti prireza