in

VRSAR: Bogate nagrade na fotonatječaju MONTRAKER koji prati početak ljetne kiparske škole

Vrsar - Kiparska škola Montraker - Foto Arhiv Pučko otvoreno učilište Poreč

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajednica Općine Vrsar raspisuju fotonatječaj Montraker, kao dodatni program istoimene međunarodne studentske kiparske škole koja se održava od 2. do 14. rujna.

Škola je nastala kao platforma za praktičan rad studenata likovnih akademija u smjeru kiparstva. Od 1991. godine nastalo je više od stotinjak skulptura u kamenu koje su postavljene u Vrsaru i okolici.

Natjecatelji mogu birati između dviju tema:

Skulptura u nastajanju
Fotografiraju se sudionici 29. međunarodne studentske kiparske škole Montraker koji će od 2. do 14. rujna stvarati skulpture u kamenu u istoimenom kamenolomu u Vrsaru. Radno vrijeme studenata je 8 – 12 i 16 – 19 sati svakim danom osim nedjelje.

Skulptura u prostoru
Fotografiraju se skulpture koje su nastale od 1991. godine u radu međunarodne studentske kiparske škole Montraker i koje su postavljene u javni prostor Vrsara. Naglasak je na odnosu skulpture i prostora oko nje. Kartu Vrsara s obilježenim lokacijama skulptura natjecatelji mogu zatražiti u uredu Turističke zajednice Općine Vrsar.

Svaki natjecatelj može prijaviti do tri fotografije. Fotografije se šalju digitalno e-poštom na montraker@poup.hr najkasnije do 22. rujna. U naslovu e-poruke obavezno napisati ZA FOTONATJEČAJ MONTRAKER 2019.

Pri prijavi treba upisati sljedeće podatke:
Ime i prezime, adresu, broj telefona i nazive fotografija.
Fotografije za prijavu ne smiju prelaziti 500 kb po fotografiji.

Pristigle fotografije pregledat će žiri u sastavu:
Vilma Bartolić, povjesničarka umjetnosti,
Sebastijan Vojvoda, akademski slikar i
Andi Bančić, profesor likovne kulture.

Žiri će odabrati tri najbolje fotografije koje će dobiti sljedeće nagrade:

1. nagrada: 3.000 kn
2. nagrada: 2.000 kn
3. nagrada: 1.000 kn

Žiri će napraviti i uži izbor fotografija koje će biti izložene na izložbi u rujnu 2020. godine u sklopu programa međunarodne studentske kiparske škole Montraker.

Organizatori si osiguravaju pravo korištenja nagrađenih fotografija u propagandnim materijalima te se obavezuju navesti ime autora pri svakom objavljivanju.

Dodatne informacije mogu se zatražiti na adresi e-pošte montraker@poup.hr i broju telefona 091 431 59 59 (zvati 8 – 15 sati).

POREČ: Otvoreni upisi u glazbeni vrtić

Turistička fešta u Taru: U subotu nastupa PARNI VALJAK