in

POREČ: Otvoreni upisi u glazbeni vrtić

Foto Andi Bančić

Glazbeni vrtić Umjetničke škole Poreč namijenjen je djeci od 6 godina, koja su predškolarci i žele pjevati, svirati, plesati, crtati i rasti uz glazbu.

Glazbeni vrtić traje jednu školsku godinu. Nastava se održava dva puta tjedno i traje 45 minuta. Djeca uče pjesmice, koriste ritmičke instrumente i melodijske udaraljke koji obogaćuju glazbeno iskustvo i djeluju na razvoj fine motorike, glazbene memorije, sluha, ritma…uz igru i priču kao osnovna motivacijska sredstva.

Upisi traju do 10. rujna, a nastava započinje 30. rujna i održava se dvaput tjedno po 45 minuta.

Program glazbenog vrtića obuhvaća slušanje klasične glazbe uz prethodno pojašnjenje što razvija djetetovu maštu, a posebnost je i slušno prepoznavanje i učenje novih instrumenata što omogućuje raspoznavanje glazbenih boja, ugođaja, uočavanje melodijsko – ritamskog obrasca čime dijete razvija pamćenje. Sviranje na instrumentima Orffovog instrumentarija, ples uz pjevanje te slušanje klasične glazbe utječu na razvoj djeteta u pravcu bolje koncentracije i pamćenja, pozitivan odnos u radu u grupi ili u paru te jačanje osjećaja samopouzdanja zbog nastupa prilikom kojeg svako dijete iskazuje svoje znanje i umijeće uz veliku podršku grupe, učiteljice i roditelja.

Na nastavi glazbenog vrtića djecu usmjeravamo prema klasičnoj glazbi, što dovodi do razvoja glazbenog ukusa. Slušajući kvalitetna djela dijete otkriva poseban svijet i počinje zapažati lijepo u glazbi, mašta i emocije se pokreću te se razvija sluh i glazbeni ukus

Kao rezultat rada Vaše dijete će razviti pjevačke vještine, sposobnost pamćenja glazbenih cjelina, melodije i teksta, razviti osjećaj za skupno muziciranje, pozitivne međuljudske odnosa, timski rad i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnog ozračja.

Program glazbenog vrtića vodi Antonella Picinić, magistrica glazbene pedgogije koja predaje klavir i korepeticiju u Umjetničkoj školi Poreč. Znanje koje je stekla i praksu koju je kvalitetno pripremila i provela u vrtićima i školama u Puli tokom studiranja nadopunjuje čitanjem stručne literature i istraživanjem Orffovog instrumentarija za djecu. Prilikom rada s djecom u glazbenom vrtiću, čiji upis u program obuhvaća predškolski uzrast i mlađu djecu, nastavu temelji na učenju brojalica bez i sa instrumentima neodređene tonske visine (štapići, bubanj), učenju pjesama kraćeg melodijskog opsega uz pokret te pravilnu upotrebu vokalne tehnike

Informacije o upisima možete dobiti putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broju telefona: 052 887 216.

Porečki biciklist Albert Kiš na XCM maratonu u Fužinama

vrsar montraker kiparska škola

VRSAR: Bogate nagrade na fotonatječaju MONTRAKER koji prati početak ljetne kiparske škole