in

Vrsar: Zvonimir Perić pobjednik Fotonatječaja Montraker

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajednica općine Vrsar organizirali su od 3 do 20. rujna ove godine Fotonatječaj Montraker na kojem je prvo mjesto i 3.000 kuna osvojio Zvonimir Perić s fotografijom Mali. Sara Reljica Kostić s fotografijom Bojno polje Montraker osvojila je drugu nagradu i  2.000 kuna, a treću i 1.000 kuna Goran Mladenović s fotografijom Gola ljubav, saznajemo iz porečkog Učilišta.

Svi zainteresirani fotografi mogli su do zadanog roka poslati najviše tri fotografije s temom Skulptura u nastajanju ili Skulptura u prostoru. Ukupno je prijavljeno 14 autora s 41 fotografijom. Ocjenjivao ih je žiri u sastavu Vilma Bartolić, povjesničarka umjetnosti, zatim Sebastijan Vojvoda, akademski slikar i voditelj likovnog odjela Učilišta, te Andi Bančić, profesor likovne kulture i referent likovnog odjela u POU-u.

Nagrade će fotografima predati direktorica TZ-a Vrsar Natalija Vugrinec. Sve nagrađene fotografije tiskat će se u katalogu ove manifestacije za 2019. godinu, dok će se fotografija Zvonimira Perića koristiti na svim promotivnim materijalima sljedećeg izdanja Montrakera, fotonatječaja koji se odvija u sklopu istoimene popularne kiparske škole.

U petak i subotu na Trgu slobode Sajam poduzetništva

U petak i subotu na Trgu slobode Sajam poduzetništva

Do kraja listopada otvoren natječaj za obnovu poljoprivrednog potencijala

Do kraja listopada otvoren natječaj za obnovu poljoprivrednog potencijala