in

Za igralište u BUIĆIMA Poreč dobio 129 tisuća bespovratnih kuna

U prostorijama LAG-a „Središnja Istra“ danas su službeno uručene odluke o odabiru projekata temeljem LAG natječaja pod nazivom “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” (mjera 2.1.1.).
Grad Poreč je za prijavljeni projekt uređenja i opremanja dječjeg igrališta u naselju Buići ostvario sufinanciranje u iznosu od 129 tisuća kuna bespovratnih sredstava, a ugovor je u ime Grada potpisao zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić.

Grad će navedena sredstva uložiti u uređenje već postojećeg igrališta i nabavu multifunkcionalnog igrala za razvijanje motoričkih sposobnosti djece, koja će ujedno biti pogodna i za penjače različitih razina. Dodatnim uređenjem igrališta želi se poboljšati kvaliteta jednog od više od stotinu dječjih i polivalentnih igrališta na području Poreča i okolnih pripadajućih naselja.
Prihvatljivi prijavitelji na ovaj natječaj bile su jedinice lokalne samouprave, a natječajem je LAG „Središnja Istra“ osigurao sufinanciranje 12 projekata čija sveukupna vrijednost iznosi 4.043.306,89 kn. U sklopu LAG natječaja, dodijeljene su pojedinačne potpore u rasponu od 129.000 do gotovo 150.000 kuna, odnosno sveukupno 1.752.208 kuna.


Nakon odluka LAG-a, slijedi proces provjere pri Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, priopćeno je iz Grada Poreča.

Hrvatska policija dobila prvu policajku-ronioca – ALESANDRU VARELIJA iz pulske Interventne jedinice!

POREČ GRAD MOZAIKA – izložba otvorena u Maloj galeriji pred mnogobrojnom publikom – pogledajte fotogaleriju