in

Zaklada Istra otvorila prijave za Edukacijski ciklus o mjerenju i upravljanju društvenim utjecajem

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu pilot projekta Regionalni centar za razvoj društvenih inovacija „ReCeD’Istria“ organizira Edukacijski ciklus o mjerenju i upravljanju društvenim  utjecajem. Radi se o višemjesečnom edukacijskom ciklusu koji će sudionicima pružiti potrebno znanje za razumijevanje konteksta i koncepta SIMM-a te planiranje i implementaciju SIMM-a u vlastitom okruženju.

Naime, mjerenje i upravljanje društvenim utjecajem postaje vrlo važna poslovna funkcija.  Organizacije civilnog društva i društvena poduzeća nastoje javnosti opravdati svoje djelovanje mjerenjem odnosno vrednovanjem vlastitog društvenog učinka, a sve više tome teže i ostali sektori. Da bi mogli jasno odrediti, vrednovati odnosno izmjeriti učinak koji stvara organizacija potrebno je krenuti od definicije utjecaja – koja za sada, na žalost, nije jedinstvena. Naime, utjecaj se definira i shvaća različito, ovisno o kategoriji korisnika. U hrvatskom kontekstu, učinak možemo promatrati kao cjelokupno djelovanje organizacije s ekonomsko-financijskog aspekta, društvenog aspekta i okolišnog aspekta, koje nastaje provedbom aktivnosti organizacije.

Edukacija je namijenjena osobama koje su upoznate s pojmom društvenog utjecaja i razumiju važnost upravljanja i mjerenja društvenog učinka. Ovo je vrlo intenzivni edukacijski ciklus koji se sastoji od obveznih radionica i webinara te samostalnog rada.

Cijeli edukacijski ciklus voditi će Darko Ciglar koji radi kao trener, savjetnik i voditelj projekata u ACT Grupi. Više od 10 godina rada u/s neprofitnim organizacijama i u novije vrijeme s profitnim organizacijama samo je potaknulo želju za boljim razumijevanjem promjena i utjecaja koje stvaramo te načina kako to sve pratiti, mjeriti i u konačnici upravljati time. U posljednje 3 godine intenzivnije se bavi tim područjem – voditelj je tima ACT Grupe za mjerenje i upravljanje utjecajem, kontinuirano se usavršava (završena edukacija za SROI praktičara, sudjeluje na konferencijama, prati trendove i upoznaje nove alate za mjerenje i upravljanje utjecajem, predstavlja AG u mrežama poput Social Value Internationala i ENSIE te i sam provodi radionice i savjetovanja na tu temu).

Prijave su obvezne putem google obrasca do ponedjeljka, 7.6.: https://forms.gle/bebgccx8LhLcFZCT8

Regionalni centar za razvoj društvenih inovacija – ReCeD’Istria pilot je projekt kojeg Zaklada Istra provodi u sklopu Projekta +Resilient.  Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.

Objavljena tri nova natječaja vrijedna 280 milijuna kuna za vinogradare

POREČ: Jadran u subotu igra derbi za naslov prvaka