in

ADVENT POREČ: Vraća se besplatno klizalište, dolaze Opća opasnost, Matija Cvek, Gustafi i iznenađenje za Novu godinu

Foto Tanja Kocijančić

Besplatno klizalište, četiri dočeka Nove godine, Opća opasnost, Prljavo kazalište, Matija Cvek, Gustafi, The Night Express i još dvadesetak koncerata, humanitarna utrka, žive jaslice, pokloni za 1.700 mališana, dječje predstave, radionice, Voci allegre…

Ove će se godine Advent Poreč odvijati opet na Trgu Matije Gupca od 12. prosinca, kada će početi zajedničkim paljenjem lampica, pa sve do 1. siječnja 2023. A besplatno klizalište bit će otvoreno do kraja školskih praznika, 8. siječnja. I to svaki dan, uključujući blagdane.

Foto Advent Poreč 2022.
Foto Advent Poreč 2022.

Sve posjetitelje dočekat će i obogaćeni božićni sajam, tradicionalni program Porečke bajke tijekom koje će poklone dobiti 1.700 djece od prve godine do četvrtog razreda osnovne škole, četiri dočeka Nove godine, bend Prljavo kazalište na Silvestrovo koji će Porečane uvesti u 2023. i još puno toga.

Bogat program predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare u gradskoj palači gradonačelnik Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice Nenad Velenik, te predstavnici partnera: voditeljica ureda za odnose s javnošću Plave lagune Eva de Zan Prusina i voditeljica odjela destinacijskog managementa Vlatka llečić Arklinić iz Valamara,
– Nakon jedne godine pauze i lanjskog smanjenog izdanja, Advent Poreč vraća se u svojem punom izdanju. Ponovno smo se trudili uključiti cijelu zajednicu u organizaciju ove manifestacije – od svih škola i vrtića, do klubova, udruga i ustanova do naših glavnih partnera na ovom projektu TZ-a, Plave lagune i Valamara. Zahvaljujem se svima na odazivu i želji da se uključe u ovaj projekt za naše, domaće ljude usred zime. Pokazali smo svi skupa da naš grad itekako zna kvalitetno živjeti zimi. Jako nam je bitno da imamo izraženu lokalnu crtu u cijeloj ovoj manifestaciji – od angažmana lokalnih bendova, zborova, udruga te naravno škola i vrtića, do lokalnih ugostitelja. Građani i gosti moći će uživati u tradicionalnom šušuru i predblagdanskom uređenju i raspoloženju, upravo onako kako i očekuju prosincu uz nekoliko noviteta, a zadržavamo ono po čemu je naš Advent poznat, a to su pristupačne cijene od besplatnog klizališta i besplatnih klizaljki, kao i koncerata, do pristupačnih cijena toplih napitaka, slastica i kobasica, rekao je Peršurić.

Foto Advent Poreč Grad Poreč
Advent Poreč – Foto Grad Poreč 2021.

Podsjetio je na Porečku bajku tijekom koje su za djecu, osim poklona, osigurali i predstave. Naglasio je da će ove godine posjetitelje dočekati i novosti u dekoracijama prostora.

-Lokacija za Advent ne može biti bolja – park u srcu starogradske jezgre okićen tisućama lampica mora izgledati bajkovito. No, da bi doživljaj bio još posebniji, uložili smo dodatna sredstva u dekoraciju ulica u centru, ali i samg Adventa. Kako to izgleda moći ćete vidjeti sa samom otvorenju, u ponedjeljak, 12. prosinca 2022. u 17 sati na zajedničkom paljenju lampica, naglasio je Peršurić.
Dodao je kako su se organizatori, uz besplatno klizalište, koncerte, dječje predstave, Slatko i Badnje Jutro, posebno potrudili oplemeniti božićni sajam koji će krasiti bijele drvene kućice, bijeli drveni paviljon koji će svojom posebnošću zamijeniti standardnu pozornicu, a tu je i prigodna dekoracija božićnog sajma s umjetnim snijegom, posebno uređena kućica Djeda Mraza kao i bogato uređen grad.

 Direktor TZ-a Nenad Velenik predstavio je novogodišnji program.

-Posebno izdvajamo čak četiri dočeka Nove godine u Poreču – veliki doček uz Prljavo kazalište na Trgu slobode. Paralelno će se na Trgu Matije Gupca održavati i party doček uz DJ Davida. Na Staru godinu u podne organiziran je tradicionalni dječji doček Nove godine, uz animaciju i dječji vatromet. Tradicionalna repriza bit će 1. siječnja uz Night Express, istaknuo je Velenik.

Podsjetio je da je među građanima odlično prihvaćena i dnevna živa glazba na Trgu slobode, pa će tako i ovaj prosinac subotom ujutro imati živu glazbu na više lokacija. U suradnji s porečkom župom i ove godine 21. prosinca planirano je uprizorenje živih jaslica.

2019. - Advent Poreč
2019. – Advent Poreč

Vlatka llečić Arklinić iz Valamara prezentirala je glazbeni program.

-Na adventskom paviljonu na Trgu Matije Gupce imat ćemo priliku poslušati Opću opasnost, Gustafe, Night Express, Matiju Cveka i The Funkensteins i još mnoge druge lokalne bendove. Osim koncerata, pozivamo vas i na nezaobilazne programe za djecu. Petkom i subotom u 18 sati na lokaciji porečkog Adventa izmjenjivat će se predstave u režiji Istra Inspirita i udruge Birikina, koje će svojim bogatim kostimima i zanimljivim pričama sigurno oduševiti naše najmlađe, a tu su i brojne aktivnosti Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta Poreč, kao i šetnja s najpoznatijom
Porečankom La mula de Parenzo u izvedbi Teatra Naranča, te brojne radionice koje će organizirati Udruga Mordele i DND Poreč, te Zavičajni muzej Poreštine tijekom cijelog Adventa, rekla je llečić Arklinić i izdvojila gospel koncert u organizaciji POUP-a.

Otvoren Advent Poreč 2021. - Foto Manuel Paljuh
Otvoren Advent Poreč 2021. – Foto Manuel Paljuh

Iz Valamar Riviere najavljuju da će tijekom tog razdoblja biti otvorena tri njihova hotela.

Eva de Zan Prusina iz Plave lagune dodala je da će oni imati otvorena četiri hotela, ali mjesta ima još samo u hotelu Parentium. Predstavila je besplatno klizalište koje će raditi od 12. prosinca do kraja školskih praznika 8. siječnja. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. Izdvojila je i tradicionalno Slatko jutro u organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića 18.12. i humanitarnu
Adventsku utrku 17.12. koja svake godine privlači sve veći broj trkača. Utrka će ove godine imati drugu rutu, pa će krenuti prema Gradskom kupalištu.

Dodala je da će se na Trgu Matije Gupca održavati i karaoke večeri, pub kviz, kao i dječji festival Veseli glasi – Voci allegre. Posjetitelje će dočekati brojni novi photopointovi kao i jelke koje će ukrasiti porečke vrtićke grupe.

advent poreč 2019
Foto Manuel Paljuh


Uz Grad Poreč, partneri Adventa su TZ Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, Zavičajni muzej Poreštine, Centar za posjetitelje La mula de Parenzo, Sportska
zajednica Grada Poreča, sve škole, vrtići, ustanove i brojni drugi.
Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici
www.facebook.com/adventporec
 

Presica za Advent - Foto Grad Poreč
Presica za Advent – Foto Grad Poreč

Foto AK Maximvs Poreč

Marko Marković iz porečkih Maximvsa istrčao 117 km na Prvenstvu Hrvatske

Roditelji - glumci - Foto DND Vrsar

“Ponovno zajedno” u VRSARU – Roditelji osmislili predstavu za djecu “Djed i repa”