in

Adventu Poreč posebno priznanje „Zlatna koza” Turističke zajednice Istarske županije

Svi dobitnici Zlatne koze

Na dodjeli nagrade „Zlatna koza – Capra d’oro“ Turističke zajednice Istarske županije, koja je održana u utorak, 17. prosinca u Motovunu, manifestaciji Advent Poreč uručeno je posebno priznanje u kategoriji eventi. Priznanje je uručeno Gradu Poreču, Turističkoj zajednici grada Poreča te tvrtkama partnerima Valamar Rivieri i Plavoj laguni.

Grad Poreč, zahvaljujući sinergiji javnog i privatnog sektora, četiri je godine zaredom organizirao manifestaciju kojom se obilježava razdoblje došašća. Kroz bogat program, Grad je zajedno s partnerima i suorganizatorima, osigurao besplatne sadržaje i pregršt zabave za sve posjetitelje. Cilj događanja bio je oživjeti starogradsku jezgru i povećati turističku ponudu u posezoni te motivirati veći broj dolazaka u Poreč i Istru u zimskim mjesecima. Manifestacija traje 30 dana kroz prosinac i siječanj, nudeći pregršt sadržaja, uključivši besplatno klizalište, bogatu gastronomsku ponudu i božićni sajam, više od 30 koncerata, gostovanje živih jaslica iz Sv. Lovreča, karaoke, Porečku bajku, radionice, izložbe, predstave i druga prigodna događanja. Ovakav sveobuhvatni program Adventa, kao i vrlo atraktivan doček Nove godine, rezultirali su značajnim povećanjem broja gostiju i noćenja tijekom blagdana. Analizirajući period od 5 godina, statistika pokazuje da od uvođenja ovog eventa, broj dolazaka raste za 35%, a broj noćenja u Poreču bilježi porast od 31%, što dodatno potvrđuje vrijednost projekta za poboljšanje kvalitete sadržaja i promocije Istre kao atraktivne turističke destinacije.

– Ovo je priznanje prije svega za Poreč i Porečane, koji su ovu manifestaciju već od prvog izdanja objeručke prihvatili i od tada je podržavaju i u njoj sudjeluju. Dodatno, ovo je primjer kako skupa možemo napraviti lijepe stvari za naš grad i siguran sam da će naša kvalitetna suradnja sa svim partnerima nastaviti i u budućnosti, za dobrobit našeg Poreča, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, kojemu su na svečanosti priznanje uručili Fabrizio Radin, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije IŽ i predsjednik TZ Istarske županije te direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Članovi Povjerenstva za dodjelu nagrade u 2019. godini bili su Jasna Jaklin Majetić, predsjenica HGK ŽK Pula, Jelena Fiškuš, kreativna direktorica tvrtke Studio Sonda, potom Marijan Ritoša iz tvrtke Vela vrata travel d.o.o., Davor Šišović, novinar Glasa Istre, te Fabrizio Radin i Denis Ivošević. Za ovogodišnju nagradu Zlatna koza stiglo je ukupno 55 kandidatura: 17 u kategoriji Eventi, 14 u kategoriji Turistički proizvod, 12 u kategoriji Inovativni proizvodi, 7 u kategoriji Vizualnih komunikacija te 5 za nagradu pojedincima.  U svim kategorijama dodijeljeno je ukupno 13 Zlatnih koza, koje se od 1994. godine dodjeljuju za marketinške aktivnosti u istarskom turizmu, unapređenje turističkih proizvoda i turističke promocije općenito.

Organizator Adventa je Grad Poreč, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi, priopćeno je iz gradske uprave.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec.

VRSAR više neće sufinancirati pražnjenje septičkih jama u Kloštru

VIŽINADA: Djed Mraz donio poklone za više od stotinu mališana