in

VRSAR više neće sufinancirati pražnjenje septičkih jama u Kloštru

Od 1. siječnja 2020. godine vlasnicima stambenih i poslovnih objekata u Kloštru ukida se sufinanciranje plaćanja pražnjenja septičkih jama.

Vlasnici postojećih stambenih i poslovnih građevina u tom naselju dužni su svoje objekte priključiti na novoizgrađeni sustav javne odvodnje do 13. svibnja 2020. godine, objavila je Općina Vrsar.

Korisnicima s područja ove općine čije građevine nisu spojene na sustav javne odvodnje, omogućeno je pražnjenje septičkih jama po cjeniku komunalne tvrtke Odvodnja Poreč umanjenoj za 50%. Preostalih 50% cijene koštanja općina je osigurala kroz godišnji program gradnje vodnih građevina sustava javne odvodnje.

Odvodnja je ove godine u svibnju objavila da je sustav javne odvodnje u Kloštru, vrijedan oko 2,385 milijuna kuna, izgrađen i stavljen u funkciju.

S obzirom da su u tom naselju stvoreni preduvjeti za spajanje stambenih i poslovnih objekata na sustav javne odvodnje, za njihove vlasnike ukida se mogućnost sufinanciranja plaćanja pražnjenja septičkih jama, saznajemo u općini.

TAR: Sutra, 18. prosinca, kreće podjela božićnica umirovljenicima

Adventu Poreč posebno priznanje „Zlatna koza” Turističke zajednice Istarske županije