in

Buzet se sprema za život nakon korone: Pripremaju sajam crnog tartufa, oktanski spektakl, reli oldtimera…

Svijet se priprema za život nakon korone, “postcovid life”. U Buzetu ne spavaju. Sezona dolazi. Objavljen je novi termin Sajma crnog ljetnog tartufa u Buzetu!  To su subota 5. lipnja i nedjelja 6. lipnja 2021. od 11 do 19 sati! Tijelovo se u ovoj godini slavi 3. lipnja, katolički je blagdan. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva i u Hrvatskoj je neradni dan. To je neslužbeni početak turističke sezone! 

Sajam crnih ljetnih tartufa će se održati u nekoliko atraktivnih poslovnih prostora u starom gradu Buzetu u samome centru, između Lopara i glavnog Trga pred crekvon! 

To će biti pravi tartufarsko-oktanski produženi vikend u Buzetu jer dan ranije, u petak, 4.6.2021. u večernjim satima, Buzet Classic Club je domaćin noćnog kupa Buzeta koji nosi međunarodno turističko ime “Monte Pinquente Classic Cup”. 

Oldtimer Rally točnosti i orijentacije će se voziti u redovnom prometu isključivo po gradskim ulicama Buzeta i okolo brdašca starogradske jezgre i kroz nju samu. (ali samo od table Buzet do table Buzet). Zbog velikog interesa oldtimer klubova manifestacija je pozivna i limitirana brojem od 50-ak vozila. Većina sudionika će noćiti u Buzetu i drugi dan prisustvovati na Otvaranju Sajma crnog ljetnog tartufa! 

“Monte Pinquente Classic Cup”

Oldtimer atrakcija će se snimati i zabilježiti na način da se kamere nalaze u vozilima, što će nakon završetka manifestacije sve biti umontirano u jednu lijepu video uspomenu vožnji sa buzetskih gradskih ulica, kružnih tokova, trgova i parkirališta. 

“Oktani u gradu Oktana, Buzetu!” 

Proslavljeni buzetski piloti, vozači Branko Bašić i Viliam Prodan bit će starteri “Monte Pinquente Classic Cupa”. Na startu u centru Buzeta bit će izloženo vozilo Ford Fiesta Rally 4 sa brojem 71, kojim je Viliam Prodan nastupio na WRC Grand Rally Monte Carlo 2021., što će biti posebna atrakcija za posjetitelje.

Što još priprema Buzet pročitajte na portalu Istragram na sljedećem linku https://istragram.hr/buzet-opet-prvi/

TAR: Na sjednici Vijeća opet o olakšicama za poduzetnike koje je pogodila korona-kriza

Istarski Stožer – U subotu 9 novozaraženih, nažalost preminula jedna osoba u pulskoj bolnici