in

Casabianca u TARU – Đurđa i Franko oduševili mnogobrojnu publiku

Casabianca u Taru - Foto Tanja Kocijančić

Nakon nedjeljne 50. izvedbe u Kraljevici hit predstava Casabianca oduševila je sinoć, 8. kolovoza, i Tar, gdje se odigrala pred prepunim gledalištem u kojem je bilo više od tisuću gledatelja. Bila je to 51. izvedba i to u manje od godinu dana otkad se počela izvoditi. Dolazak popularnih voditelja, i u ovom slučaju glumaca, Marija Lipovšeka Battifiace i Irene Grdinić organizirala je Turistička zajednica općine Tar-Vabriga sa željom da s besplatnim ulazom napravi lijepi dar domaćim ljudima. Bila je to večer prepuna smijeha na koju su došli ne samo žitelji Tara i Vabrige, nego i iz okolnih mjesta i gradova koji su mjesta na školskom igralištu počeli zauzimati i sat vremena prije početka. Glumci su dodatno izmamili osmijehe time što su u priču ubacili poznata imena i mjesta s područja Tara, Vabrige i Poreča.

Casabianca u Taru - Foto Tanja Kocijančić
Casabianca u Taru – Foto Tanja Kocijančić

Predstavu Casabianca napisali su i izvode Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić. Dvojac se njome prvi put okušao u u pisanju i stvaranju predstave, a Ireni je to bio glumački debi. Casabianca je postigla nevjerojatan uspjeh na Kvarneru i u Istri i gdje god se izvodi – karte se ubrzo razgrabe.

-Prezadovoljni smo odazivom iako smo znali da će biti velik. Prekrasno je bilo čuti toliko smijeha na jednom mjestu. Mario i Irena ispunili su naša očekivanja. Predstavu smo odlučili ugostiti bez naplate ulaznica jer smo time htjeli zahvaliti našim sumještanima, a i dati mali poklon penzionerima, kazala je direktorica TZ-a Tar-Vabriga Sanja Žužić najavivši da to neće biti jedina predstava. Naime, već 15. kolovoza na istom mjestu gostuje nova hit komedija pulskog Teatra Naranča, odnosno njihove Scene 15+ “Istrijanske navade”.

Casabianca u Taru - Foto Tanja Kocijančić
Casabianca u Taru – Foto Tanja Kocijančić

Premijera predstave održana je 21. kolovoza prošle godine a do sad je gostovala na različitim pozornicama, u kazalištima, domovima kulture, kinima, na trgovima, placama, sportskim igralištima, boćalištima, adrenalinskim parkovima, nasmijavajući gledatelje od malih mjesta, pa sve do New Yorka.
Predstava traje punih dva sata i temelji se na dijalogu dvoje glumaca. Tipično je to istarska komedija na čakavskom dijalektu koja predstavlja komičnu stranu života govori o bračnom paru koji se upozna u kurijeri putujući istarskim krajolikom negdje u šezdesetim godinama prošlog stoljeća. U braku koji traje do današnjih dana proživljavaju ljepotu i turbulentna vremena naše novije povijesti u kojima se Irena i Mario, odnosno Đurđa i Franko, snalaze svaki na svoj način u kojima do izražaja dolaze njihovi različiti karakteri. Ona poduzetna i prilagodljiva, a on tradicionalan, s humorom ocrtavaju kako se naše društvo razvijalo, kako su iz komunizma „dogurali“ do višestranačja, i kako su se svaki na svoj način uklapali u novine koje je vrijeme donosilo. Doista lijepa priča, ispričana na komičan, ali i pomalo otužan način, u stvarnosti tolik istinit i životan.

Publika ih je u više navrata tijekom večeri pratila pljeskom, uz salve smijeha.

Dominik, Larisa i Luka novi darivatelji krvi -Foto Crveni križ Poreč

Poreč: Crveni križ ima 5 novih darivatelja krvi

Foto Rovinj fm koncert

Rovinj FM slavi 7. rođendan humanitarnim koncertom Atomaca i Night Expressa