in

COVID-19 INFO: Od danas s radom prestaje broj 113

Foto: Vlada Twitter

Broj 113, na kojem su se mogle dobiti sve informacije o koronavirusu, a koji je bio u funkciji od 18. ožujka, prestaje s radom u ovom obliku. Naime, ako ih nazovete nakon 29. svibnja javljat će vam se govorni automat koji će vas upućivati na stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i epidemiološke službe.

Da je jedinstveni pozivni centar s temom koronavirusa bio itekako potreban pokazuje i podatak prema kojem su u malo više od dva mjeseca rada primili gotovo 600.000 telefonskih poziva građana. Najčešća pitanja na koja su trebali odgovarati volonteri bila su ona povezana s epidemiološkim mjerama te što se smije, a što ne raditi u situaciji epidemije koronavirusa.

Na broj 113 dolazila su i neka neobična pitanja poput: Može li zbog koronavirusa moj pas šetati samo po travi ili može i po betonu? Mogu li mužu reći da ne smije dolaziti doma iz Austrije, znate, malo bih se odmorila. Na sve njih građani su dobili odgovor. 

Inače, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga će dana do 15 sati na svojim mrežnim stranicama objavljivati najnovija saznanja u vezi s koronavirusom, aktualne podatke o broju oboljelih i savjete o sigurnosti i zaštiti stanovništva.

Zovite broj 112 ako imate bilo koje pitanje

Građanima i dalje ostaje mogućnost besplatnog poziva na broj 112 u bilo kojoj državi članici Europske unije, na kojem se može zatražiti pomoć hitnih službi – policije, vatrogasaca i hitne medicinske službe, a sustav 112 prema potrebi obavještava i druge nadležne sudionike civilne zaštite te operativne snage u sustavu civilne zaštite, objavio je portal Privredni.hr.

U OBILASKU ISTRE – Ministar Oleg Butković posjetio i Novigrad

Planirate sutra otići u kupovinu? Evo koje trgovine rade u subotu i nedjelju