in

Dan Grada Poreča u Domu uz “Neispričane priče” Drage Draguzeta

Dom za starije Poreč/Ilustracija

Gradska knjižnica Poreč, povodom proslave Dana Grada, za korisnike Doma za starije i nemoćne Poreč pripremila je bogat književni program, uz poetsko-glazbenu poslasticu iz programa “Na istoj strain(ci) – Neispričane priče” koju u Dom donosi dragi im gost, istarski pjesnik i narodni svirač, Drago Draguzet.

Projekt je usmjeren na povećanje socijalne uključenosti ranjivih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti. Cilj projekta je osnaživanje kulture čitanja u Poreču, osobito kod djece i mladih te osoba starijih od 54 godine i osoba s invaliditetom, a koje su najizloženije riziku od socijalne isključenosti. Brojnim aktivnostima poticanja čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija, prilagođenim ciljnim skupinama, podižemo javnu svijest o važnosti čitanja.

Sretne priče, lijepe stihove, humoristične doskočice i štorijice iz naroda uvijek nam nanovo ukazuju  na moć i ljekovitost čitanja koje nam nude mogućnost za uspješnije razumijevanje međuljudskih odnosa i komunikacije. Čitanjem starijima i nemoćnima čuvamo vrijednosti kojima i sebe i zajednicu obogaćujemo, te time doprinosimo razvoju društva u cjelini i smanjenju društvenih nejednakosti.

 Program započinje 28. travnja u 11 sati.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

TAR: Novi uspjeh Stele i Iris Baljak – Njihov klub u Đurđevcu proglašen najboljim

Foto Stolnoteniski klub Vrsar

U Vrsaru održano Prvenstvo Hrvatske – Medalje za Paola Pulića i Marlu Vidaković