in

Dodijeljena nagrada ISTRIANA – Među njima porečka Ironwoman Đurđica Orepić i Marianna Jelicich iz Buja

Foto Istarska županija - Svi nagrađeni

U Kinu Valli u Puli jučer je održana jubilarna 15. dodjela nagrade Istriana najuspješnijim pojedincima u sedam kategorija, te još jedna posebna Istriana, a ovogodišnji laureati su: Dina Rizvić (glazba), Domagoj Ostović (gospodarstvo), Đurđica Orepić (sport), doc.dr.sc. Emina Pustijanac (znanost i obrazovanje), dr. Anuška Budisavljević (zdravstvo), Marianna Jelicich Buić (kultura). Dobitnik posebne Istriane za životno djelo je Lems Jurin, dok je Istrianu za humanost osvojio Damir Bubić, predsjednik Udruge Istra pomaže. 

Foto Istarska županija - Svi nagrađeni
Đurđica Orepić – Foto Istarska županija

O svakom laureatu, kojem je pripala statua Istriana, rad akademskog kipara Erosa Čakića, snimljen je poseban videozapis koji je prikazan na svečanosti. Pokrovitelj manifestacije je Istarska županija, uz podršku svih istarskih gradova, a generalni sponzor  je Istarska kreditna banka Umag. Idejni začetnik dodjele je novinar HINA-e Daniel Sponza.

Foto Istarska županija - Svi nagrađeni
Foto Istarska županija – Marianna Jelicich

U uvodnom djelu prisutnima se obratio i župan Boris Miletić, koji je rekao da se tradicionalnom dodjelom županijskih nagrada Istriana najzaslužnijim pojedincima daje zasluženo priznanje za njihov rad.
„Istra je specifična i jedinstvena po mnogočemu u Hrvatskoj, a svaki od nominiranih zaslužuje iskazano poštovanje jer upravo vi činite Istru jedinstvenom“, poručio je župan Miletić.

U ime Povjerenstva za dodjelu nagrada pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica kazao je kako Povjerenstvo svake godine nastoji predložiti najbolje kandidate, no kako je to u Istri ipak težak zadatak s obzirom na veliki broj zaslužnih, vrijednih i uspješnih građana, objavila je Istarska županija na svojim stranicama.
 

Foto Istarska županija - Svi nagrađeni
Foto Istarska županija – Damir Bubić

Foto ARTon gordan gregurović

Porečan Gordan Gregurović snimio novogodišnju pjesmu s grupom poznatih pjevača

Foto Advent Poreč

Nedjelja na Adventu Poreč: Besplatne slastice uz Slatko jutro i Festival Veseli glasi-Voci allegre