in

Nedjelja na Adventu Poreč: Besplatne slastice uz Slatko jutro i Festival Veseli glasi-Voci allegre

Foto Advent Poreč

Usprkos nepovoljnim vremenskim prilikama i promjenama u programu, Advent Poreč veselo korača naprijed i ovu nedjelju, 18.12 donosi mnoštvo događanja za sve generacije. Nedjeljno jutro već tradicionalno počinje u slatkom tonu, kad će se održati besplatna degustacija čokoladnih i božićnih slastica Slatko jutro.

Foto Advent Poreč - Vlakić
Foto Advent Poreč – Vlakić

Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti mnoštvo slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća koje će pripremiti učenici Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, a besplatna degustacija počinje u 10 sati. Uz degustaciju, nastup će održati Malvazija band. Za najmlađe je organizirana i radionica izrade ukrasa za bor DND Poreč.

Od 17 sati na Trgu Matije Gupca održat će se 22. dječji festival Veseli glasi – Voci allegre, na kojem će nastupiti 19 mladih pjevačica i pjevača iz porečkih osnovnih škola.

Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč, a svakoga će oduševiti klizalište koje će biti otvoreno tijekom cijelog Adventa, do 8. siječnja. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. 

Foto Advent Poreč - Vlakić
Foto Advent Poreč

Na Advent Poreč možete i besplatnim vlakićem, koji će prometovati svakog petka, subote i nedjelje, a vozni red provjerite u privitku.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč, a partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, te suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, Zavičajni muzej Poreštine, Centar za posjetitelje La mula de Parenzo, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com/ ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  

Foto Istarska županija - Svi nagrađeni

Dodijeljena nagrada ISTRIANA – Među njima porečka Ironwoman Đurđica Orepić i Marianna Jelicich iz Buja

Foto Advent Poreč / Manuel Paljuh

Uspješna Adventska humanitarna utrka Poreč: Lijepa donacija za Centar za inkluziju