in

Evo tko je bio najbolji na 10. Festivalu istarske supe

Pobjednici Festivala u Rovinjskom Selu

U Rovinjskom Selu održan je 10. Festival istarske supe. Ovo je festival posvećen izradi i čuvanju tradicije istarske supe koji daje mogućnost i kreativnog izražavanja uključenih timova u natjecanje za najbolju supu. Naime, 10 se timova natjecalo u kategoriji kreativne i tradicionalne istarske supe. Timovi koji su sudjelovali jesu: “Lady’s” Rovinjsko Selo, “Rekreativo” Rovinjsko Selo, Srednja strukovna škola Eugena Kumičića  Rovinj, “Studis”  Veleučilište u Rijeci Poljoprivredni odjel Poreč, “Ova supa trupa” Pazin, “Čuvari Istrijanskeh užanci” Žminj, “Konoba Bokoon” Funtana, “Barbanci” Barban, “Vrsarani”  Vrsar i tim Udruge Agrorovinj koji nije sudjelovao u natjecateljskom dijelu. Po drugi put se ocjenjivala i „najbolja kumpanija“ – najbolje prezentirani i ekipirani tim te „najbolja supa po izboru publike“.

festival istarske supe rovinjsko selo
Rekreativo

Oko 21 sat, uz brojnu nazočnu publiku, proglašeni su ovogodišnji pobjednici odnosno tim koji je prema rezultatima ocjenjivanja pripremio najbolju istarsku supu. U kategoriji Tradicionalne istarske supe najviše bodova osvojio je tim “Čuvari Istrijanskeh užanci” iz Žminja. Tim Srednje strukovne škole „Eugen Kumičić“ iz Rovinja je osvojio najviše bodova u kategoriji Kreativne (inovativne) istarske supe. Lijepo usklađeni i vrijedni bili su iz tima “Barbanci” iz Barbana te su osvojili nagradu za „najbolju kumpaniju“. Svi timovi dali su svoj maksimum i bili vrijedni ne bi li osvojili nepca velikog broja posjetitelja koji su izabrali svoju najbolju supu, a titula koja je pripala prema odabiru publike je pripala timu “Rekreativo” iz Rovinjskog Sela.

Barbanci
Barbanci

Nakon pozdravnih riječi upriličena je podjela zahvalnica povodom jubiralnog desetog festivala. Zahvalnicu za sudjelovanje na 1. Festivalu istarske supe i doprinos u razvoju istarske supe dobili su: Milan Medak, William Uljanić, Odete Sapač, Sandi Paris, Zvezdana Kliman, Janja Debeljuh i Milan Hrvatin. Zahvalnice za poseban doprinos razvoju i promociju istarske supe dobili su: Milan Antolović, Damir Dobravac, Josip Pino Kuhar (posthumno-preuzeo sin), Davor Šišović (posthumno-preuzela kćer), Remiđo Sošić i Dubravka Svetličić. Zahvalnicu su dobile i neke institucije za poseban doprinos i potporu u razvoju i promociji istarske supe, kao što su: Mjesni odbor Rovinjsko Selo, Grad Rovinj, Turistička zajednica grada Rovinja, Srednja strukovna škola „Eugen Kumičić“, Turistička zajednica Istarske županije, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije te Istarska županija.

Nakon uručivanja zahvalnica, nastavilo se s degustiranje istraskih supa svih timova sve do donošenja rezultata ocjenjivanja. Ocjenjivačku komisiju za tradicionalnu istarsku supu činili su: predsjednica Blanka Sinčić Pulić, Anton Nino Fariš i Goran Mühlstein dok su za kreativnu činili Ticijana Ikica Piutti, predsjednica ocjenjivačke komisije za kreativnu istarsku supu, Lenka Šajina i Franko Milotić.

žminj supa
Žminjci

Organizatori su se zahvalili svim timovima na dolasku i na vrijednom radu prilikom pripreme supa, te podijelili 3 nagrade posjetiteljima zahvaljujući vrijednim sponzorima – Udruga Agorovinj, tvornica likera Darna d.o.o. i Putnička agencija Contineo.  U zabavnom programu nastupili su DJ Kriza i EL Duo Luka & Eleonora.

Foto di Hands off my tags! Michael Gaida da Pixabay

Donosimo popis trgovina u Istri koje rade u nedjelju 21.1. – Poreč, Višnjan, Umag, Pula, Buzet, Pazin, Kanfanar…

pust kurjoži nos mućko 2024

Funtanjani objesili Pusta Mućka umjetničkog imena  “Kurjoži nos” – Donosimo popis svih njegovih grijeha i datum strašne šentence