in

Funtanjani objesili Pusta Mućka umjetničkog imena  “Kurjoži nos” – Donosimo popis svih njegovih grijeha i datum strašne šentence

Foto Maškare Funtana

Na ulazu u Funtanu postavljen je jučer Pust Mućko, umjetničkog imena  “Kurjoži nos”, kojeg šentenca čeka 10. veljače kada će mu suditi za sve grijehe na tzv. Getu.

Evo što su napisali vođe maškara koje su već preuzele vlast u Općini Funtana. 

OPTUŽBA PUSTU Mućku umjetničkog imena   “Kurjoži   nos” 

Obrazloženje:

Smo kuntenti ča smo rivali napokon postavit kameru sprid naše lipe i nove općine. Kamera nam je usporila promet a i koštala nas je “ko suho zlato”. Ma smo pomalo rivali kapiti da kamera ne riva pošpijat (snimit) baš sve ki nam dojdu u Funtanu.  Pa smo ostali napro začudeni i za reč pravo anka malo ufenđeni ki su instalateri kamere pensali da mi ne delamo niš osim turizma i su nam kabel stavili prenisko pa nam je radni stroj slučajno privremeno oborio kameru. Ma to računamo kao nesrića na delu pa smo sanirali…

Nego nas muči ki nismo sigurni ki nam  je u to vrime sve doša u Funtanu, a izgleda da dojdu svakakovi i sa sobom nose svakakova čudesa, ipak mi smo zajno pronašli krivca ki nam se provuka spod radara – pusta umjetničkog imena  “Kurjoži nos”.  

Ponudili smo mu ultimatum da se pokuša iskupiti za sve loše u Funtani na način da stoji na rotoru i da kontroliva ulaz u Funtanu. 

Naš redar Mućko tzv.  “Kurjoži nos” je specijaliziran da zabada nos u sve. On će snimiti i detektirati sve one ki unose pesticide, razne kemiske pripravke, praškove  (mislimo na one za masline i poljoprivredu naravno) i one koji po njegovoj procjeni spadaju u kategoriju “biser”. 

Pa lipo nek snimi  s kameron kamo se odvozi otpad i ki je šporkulja ki hita smeće u Kampaladanji, kamo se odvozi asfalt i cjevi za kanalizaciju i ašfalt za naselja i sve drugo slabo u našem mistu u pasanemu litu …. 

Ovisno o dokazima koje sakupi u svoju obranu časni maškarani sud sudit će mu 10.2 na getu u Funtani.

Osudu donose maškare Općine Funtana na Antonju 2024.

Pobjednici Festivala u Rovinjskom Selu

Evo tko je bio najbolji na 10. Festivalu istarske supe

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Od Baderne do Višnjana Ipsilonom u suprotnom smjeru – Izmjerili joj jako puno promila…