in

FUČ U ISTRI: Čarobnjaci, cirkusanti i labudovi u Taru oduševili sve generacije

Foto FUČ - Festival uličnih čarobnjaka - TZ Tar Vabriga

Čarobnjaci i ulični zabavljači ispunili su sinoć ulice Tara i oduševili brojnu djecu i roditelje. Bogat program FUČ-a – Festivala uličnih čarobnjaka nastavlja se i večeras, 16. lipnja, od 20 sati.

Foto FUČ - Festival uličnih čarobnjaka - TZ Tar Vabriga
Foto FUČ – Festival uličnih čarobnjaka – TZ Tar Vabriga

Parkovi, trgovi i šetnice postat će večeras opet mjesta u koja jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć pomno osmišljenih scenografija te kostimiranih izvođača.

Na festivalu će opet nastupiti razni međunarodni i domaći izvođači. Gosti iz Italije, Slovenije i Švicarske zajedno s domaćim snagama pretvorit će Tar nanovo u mjesta cirkuske čarolije. Zabavljat će i male i velike klaunovi, hodači na štulama, akrobati, lutkari, žongleri i najneobičniji ljudi.

Iz sinoćnjeg programa izdvajamo velike svijetleće Bijele labudove koji su svojom ljepotom očarali te pijano koji se kretao i na kojem je plesala neobična balerina pod imenom Carillon.

Posjetitelji su upoznali i velike francuske kuhare iz jedne neobične klaunovske obitelji koja voli kuhati „spačke“. A dio programa posebno je bio namijenjen najmlađoj publici koji su upoznali čarobni svijet lutaka i glazbala. Putovali su i u Tadam, jedan novi neobičan svijet, a kako funkcioniraju brakovi, saznali su u predstavi švicarske kompanije Circo Pitanga koja je očarala nezaboravnim zračnim akrobacijama.

Nakon Tara FUČ se seli za vikend u Novigrad.

Foto FUČ – Festival uličnih čarobnjaka – TZ Tar Vabriga

Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju u suvremenom cirkusu  te se usredotočuju na ulično izvođenje. Neposredna komunikacija uličnog umjetnika s publikom stvara ugođaj kojim se šetnja Gradom pretvara u čarobni doživljaj koji će se pamtiti i prenositi. Festival stvara doživljaj otvoren prema svim generacijama i dobnim skupinama te je atraktivan za čitavu obitelj.

Program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja i u potpunosti je besplatan.

Foto FUČ - Festival uličnih čarobnjaka - TZ Tar Vabriga
Foto FUČ – Festival uličnih čarobnjaka – TZ Tar Vabriga

 Sve informacije oko programa Festivala mogu se pronaći na http://www.fucfestival.com

Festival podržavaju Turistička zajednica Općine Tar-Vabriga, Grad Novigrad, Turistička zajednica Grada Novigrada, Istarska županija i Ministarstvo kulture i medija RH.

Još danas, 16.6., Vina Poreča u srcu starogradske jezgre

Foto OŠ Tar-Vabriga

TARSKI učenici u projektu “Ja – voloner”: Posjetili azil Snoopy