in

FUNTANA dobila ljuljačku – photopoint s pogledom na najljepši zalazak sunca

Foto Tanja Kocijančić

Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” iz Funtane ponovno je osmislila nešto posebno i lijepo za svoje mjesto. Na javnoj plaži, uz šetnicu koja iz mjesta vodi prema Polidoru i Bijeloj uvali, nedavno je postavljena velika drvena ljuljačka koja je odmah postala hit. I to ne samo među strancima kojih na toj šetnici svakodnevno ima mnogo, nego i među domaćim ljudima. Navečer se onde može napraviti fotografija za uspomenu s – kako će reći vrijedne i kreativne žene iz ove udruge – najljepšim zalaskom sunca na svijetu!

Nova ljuljačka u Funtani – Foto Tanja Kocijančić

Posebno su tom ljuljačkom razveselile najmlađe. Tražile su mjesto na kojem bi postavili nešto drugačije za photopoint, pronašle stolara u Pazinu i od ideje do realizacije nije prošlo mnogo. Sve su financirale vlastitim sredstvima koje udruga dobiva iz općinskog proračuna. Ljuljačka je dio projekta udruge “Volim mjesto koje izvire” koji će Funtani donijeti uskoro i nova iznenađenja. Ljuljačka je tek prva točka ovog projekta koji će valorizirati tradiciju i običaje njihove općine, ispričale su nam.

-Lokacija je odabrana jer je vizura prekrasna, mjesto je frekventno tijekom cijelog dana i uvijek ima ljudi na ovoj šetnici. ideja je bila photopoint, da imaju natpis Funtana u pozadini i da imaju lijepu uspomenu. Ideja je ovo mjesto prigodno okititi i aranžirati za svaki blagdan – Uskrs, Božić, Nova godina… To je za naše ljude, našu djecu, za sve goste – to nam je bila misao voditelja, objasnile su nam kreativke iz udruge.

Na ljuljački je i natpis “Na izvorima prijateljstva”. To je slogan Turističke zajednice, ali i ime njihove udruge.

Ako još niste bili, evo prigode da posjetite Funtanu!

Obitelj RADIN iz Zoričići kod Višnjana treba pomoć – Požar progutao sve što su godinama stvarali… Šteta je GOLEMA

FUNTANA – Danas, u subotu, Istarska web tržnica prodaje poljoprivredne proizvode