in

Gdje su nestali telci koji su prošetali centrom Poreča?

Video telca kako šeće Porečom - Screenshot

U petak navečer na društvenim mrežama objavljen je video mladog telca kako neometano šeće centrom Poreča. Video je izazvao veliko zanimanje, jer nije uobičajeno da se govedo šeće gradom. Tele je viđeno u Vukovarskoj ulici pored parkirališta Vrtovi, te na putu od dvorane Žatika do Varvara. Kasnije se ispostavilo da su od vlasnika pobjegla dva telca.
Naravno, građani su pozvali policiju s dojavom da “u Poreču šeće krava”, pa smo PU istarsku pitali jesu li životinje pronađene, odnosno je li na kraju sve u redu s njima.

Screenshot - Video telca kako šeće po Poreču objavljen na Facebooku
Screenshot – Video telca kako šeće po Poreču objavljen na Facebooku


-Izlaskom policije na teren uočena je životinja – tele – nepoznatog vlasnika koje se u trenutku postupanja udaljilo u šumu kod Vukovarske ulice u Poreču. Policijski službenici obavijestili su dojavni centar radi dojave nadležnoj veterinarskoj službi i komunalno redarstvo Grada Poreča koje je izašlo na teren poradi postupanja iz njihove nadležnosti, kazao nam je glasnogovornik Policijske uprave istarske Alen Pačić.

U Gradu Poreču su nam rekli da su telci, koje su vlasnici tu noć tražili, sretno vraćeni kući.
Sreća u nesreći jest da su životinje uspjele prošetati nekoliko kilometara do grada i pritom ostati neozlijeđene, te da nitko u prometu radi njih nije nastradao. Vlasnik će ih ubuduće morati malo bolje čuvati!

Screenshot - Video telca kako šeće po Poreču objavljen na Facebooku
Screenshot – Video telca kako šeće po Poreču objavljen na Facebooku

juha cuka bundeva jesen

TAR: Jesen u DeguStazioneu uz poseban meni i fine marende

Foto TZ Tar-Vabriga 2023

TAR-VABRIGA: Zadovoljni sezonom i rekordima u TZO-u najavljuju još događanja