in

Hit komedija Casabianca oduševila Vižinadu, uskoro u Taru

Foto Slavko Ledić

Turistička zajednica Vižinade i Općina Vižinada svojim su žiteljima i mnogobrojnim turistima koji ovdje borave upriličili nezaboravan užitak. Osigurali su gostovanje hit komedije „Casabianca“ koju su maestralno izveli sve popularniji Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca. Predstavu su posjetili i mnogobrojni posjetitelji iz cijele Istre, koji su također bili oduševljeni izvedbom ovog popularnog estradnog, voditeljskog i glumačkog dvojca.

Casabianca u Vižinadi – Foto Slavko Ledić

Tipično istarska komedija na čakavskom dijalektu koja predstavlja komičnu stranu života govori o bračnom paru koji se upozna u kurijeri putujući istarskim krajolikom negdje u šezdesetim godinama prošlog stoljeća. U braku koji traje do današnjih dana proživljavaju ljepotu i turbulentna vremena naše novije povijesti u kojima se Irena i Mario, odnosno Đurđa i Franko, snalaze svaki na svoj način u kojima do izražaja dolaze njihovi različiti karakteri. Ona poduzetna i prilagodljiva, a on tradicionalan, s humorom ocrtavaju kako se naše društvo razvijalo, kako su iz komunizma „dogurali“ do višestranačja, i kako su se svaki na svoj način uklapali u novine koje je vrijeme donosilo. Doista lijepa priča, ispričana na komičan, ali i pomalo otužan način, u stvarnosti tolik istinit i životan.

Osim što su na sceni u više navrata doživljavali odobravanje i aplauze mnogobrojne publike, u znak zahvalnosti načelnik Vižinade Marko Ferenac i predstavnica Turističke zajednice Lidia Legović akterima predstave uručili su cvijeće i prigodne poklone.

Tekst i foto: Slavko Ledić

Casabianca uskoro ima i nastup u Taru – u ponedjeljak 8. kolovoza s početkom u 20 sati na školskom igralištu. Ulaz je besplatan, a organizator je TZ Tar-Vabriga.

Izvor: Ravnateljstvo policije / Ilustracija policija palica prometna

Napadi na policajce: Jednog udarili šakom u lice, drugi skoro dobio bocom po glavi

tar foto tz tar vabriga put za lanterna

TAR: Općina na natječaju prodaje nekretnine u Frati i Rošinima