in

Istarski policajci pobijedili na Memorijalu Šime Buzov

Memorijal Šime Buzov 2021. - Foto PU istarska

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Denis Brajković iz PU istarske, koji je titulu najboljeg ponio i 2019. godine

Memorijal Šime Buzov 2021. – Foto PU istarska

I ove je godine, uoči Dana policije, na pulskoj Karolini, podno velebne Arene, održan Memorijal Šime Buzov, jedanaesto po redu natjecanje prometnih policajaca u vožnji spretnosti. Natjecanje je i ove godine okupilo četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i dva iz Mobilne jedinice prometne policije.

Memorijal Šime Buzov 2021. – Foto PU istarska

Natjecanje je održano u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije i Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, a i ove godine svoju podršku organizaciji dala je Policijska uprava istarska. Natjecanje od 2015. godine nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu, koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.

Memorijal Šime Buzov 2021. – Foto PU istarska

Nakon minute šutnje za stradalog kolegu, policijski službenici su pokazali svoja znanja i vještina na posebno priređenom poligonu, a sve pod budnim okom sudaca koji su svaku grešku kažnjavali negativnim bodovima. Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Denis Brajković iz PU istarske, koji je titulu najboljeg ponio i 2019. godine. Drugo mjesto pripalo je Ivan Bosancu iz PU požeško-slavonske, dok je treći bio Daniel Tonković iz Mobilne jedinice prometne policije. U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU istarske (Denis Brajković i Pejo Mandir). Drugo mjesto osvojila je Mobilna jedinica prometne policije (Daniel Tonković i Andrej Pavić), a treća je bila ekipa PU krapinsko-zagorske (Vinko Pavić i Kristijan Osredečki). Pehare najboljim sudionicima natjecanja uručila je Josipa Buzov,  supruga tragično poginulog Šime Buzova.

Čestitamo pobjednicima, ali i svim sudionicima!

Izvor Policijska uprava istarska

Napreduje izgradnja druge cijevi tunela Učka

Humanitarna utrka: 200 sudionika trčalo za Ivana Todorića i time pomoglo Zakladi policijske solidarnosti