in

Istra među 15 najatraktivnijih svjetskim gourmet destinacijama

Ilustracija - Foto DeguStazione Tar

The Daily Telegraph, britanski dnevni list poznatiji samo kao The Telegraph, objavio je izbor 15 najatraktivnijih putovanja na svijetu namijenjenih gastroljupcima, među kojima je i naš poluotok! 

Hannah Summers, freelance novinarka koja piše o putovanjima, odabrala je za čitatelje Telegrapha poznate i one manje razvikane destinacije, istaknuvši u uvodu da ih vodi na put širom svijeta koji započinje jednom prekrasnom europskom regijom u kojoj se njeguju maslinovo ulje, tartufi i vino, ali da to nije Italija!  

Dio posvećen Istri započinje naslovom Move over Tuscany (u doslovnom značenju Pomakni se Toskano) smatrajući da je Istra dostojna da preuzme toskansku titulu! U tekstu se navodi da Istra ima dva restorana ovjenčana Michelinovom zvjezdicom, ali i da je vrhunsko zadovoljstvo pojesti tanjur domaće pašte začinjen bijelim ili crnim tartufom. 

Autorica je čitatelje povela u gastronomski obilazak širom svijeta jer smatra da hrana nije tek dobar obrok već da gastronomija ljubiteljima putovanja može pomoći i u otkrivanju povijesti destinacije ili donijeti neka nezaboravna poznanstva – od perspektivnog chefa do nonice čije ćete obiteljske recepte čuvane desetljećima kušati u njenoj maloj toploj kuhinji – te da je ljubav prema hrani nešto što ima posebnu moć da nas zbliži. 

Ovo je još jedno u nizu velikih priznanja za Istru. Stiglo je od eminentne, globalno poznate izdavačke kuće u turizmu i rekao bih u pravo vrijeme, na samom početku još jedne zasigurno izazovne turističke godine. Istra tako na najbolji mogući način nastavlja kontinuitet unapređenja vlastite reputacije. U komunikacijskom smislu timing je odličan – dobiti nominaciju od jedne tako važne medijske kuće za UK tržište od posebne je važnosti. U prva tri mjeseca 2022. godine ovo je već treće priznanje Istri“, izjavio je Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije.

The Telegraph je sinonim za kvalitetu i kredibilitet koji traje već više od 160 godina. Dnevnik The Daily Telegraph izlazi u nakladi od 1.192.000 primjeraka, dok njegovo online izdanje bilježi gotovo 20 milijuna čitatelja. 

Izvor Turistička zajednica Istarske županije

Tekst 15 world’s best holidays for foodies dostupan je na sljedećoj poveznici:https://www.telegraph.co.uk/travel/food-and-wine-holidays/15-worlds-best-holidays-foodies

korona covid maske masice ilustracija pixabay

Od danas ukinute skoro sve mjere. Na snazi ostaju tek dvije

Uskrsna trpeza - Foto Davtyan za Unsplash hrana jaja

Uoči Uskrsa inspektori pojačano provjeravaju hranu: Evo što će posebno pregledati