in

Jako dobar odaziv biciklista rekreativaca na prvi LOBORIKA FUN BIKE TOUR

Loborika Fun Day - Foto TZ Marčana

Jučer je Loborika nakratko oživjela. Čuo se prepoznatljiv zvuk pedaliranja i živog ritma s DJ pulta Denija Miočića u tandemu sa zavodljivim melodijama Tonija T Saxa. Ujutro se ispred Kuće biciklizma okupilo pedesetak rekreativaca, od onih najmlađih u sjedalicma, preko onih koji su tek nedavno skinuli pomoćne kotače na biciklama, do vrlo iskusnih biciklista koji su podržali event svojim dolaskom. Tijekom sat i pol vremena bicikliralo se kružnom stazom kroz šumu kestena, uzduž Y-a i uskim seoskim uličicama Loboričkog kraja. Slučajni i namjerni prolaznici, mještani u dvorištima obiteljskih kuća, pa i vozači, pozdravljali su putem šaroliku skupinu biciklista.

Loborika Fun Day - Foto TZ Marčana
Loborika Fun Day – Foto TZ Marčana

Cilj vožnje bio je na igralištu, gdje se druženje nastavilo uz glazbu i fine lokalne proizvode i rukotvorine. Prekrasno, sunčano subotnje prijepodne privuklo je mlade obitelji na zajedničko druženje. Bila je to prilika da se uz vodstvo Helene i Luciana Valčića razgleda vrlo zanimljiv postav Kuće biciklizma, posvećen životnoj priči i svjetskim sportskim uspjesima njihovog oca Nevia Valčića i Cvjetka Bilića, šampionima cestovnog biciklizma loboričkih korijena, te da se čuje priča o osnivanju i uspjesima Biciklističkog kluba Loborika.

„Bio je to atraktivan rekreativni događaj koji je donio živost destinaciji i pridonio promociji Loborike kao malog mjesta velikih biciklista. Odličan odaziv početnog eventa znak je da smo na dobrom putu u kreiranju motiva dolaska u Loboriku”, izjavila je Maja Bizjak, direktorica Turističke zajednice Općine Marčana.

Loborika Fun Day - Foto TZ Marčana
Loborika Fun Day – Foto TZ Marčana

TZO Marčana i Općina Marčana zahvaljuju se Valčić Cycling Concept-u na suorganizaciji i sponzorstvu, kao i DVD-u Marčana na logističkoj podršci. Posebna zahvala sponzorima: Brionki, Segafredo kavi, Vesna siru, mesnici Kafelić, kao i lokalnim izlagačima prirodne kozmetike Shantula, autentičnim suvenirima, ručnim radovima Mirande Križanić i izvrsnoj Barlogistic usluzi.

Loborika Fun Day - Foto TZ Marčana
Loborika Fun Day – Foto TZ Marčana

Foto Tanja Kocijančić

FEŠTA OD GRMALI u Funtani oduševila: Najbolji brodet skuhali Štufi Funtanjani

Dani grožđa u Bujama 2023. aldo šorgo

BUJE: Uspješni Dani grožđa – Sretni dobitnik osvojio 10.000 eura, krostatom prikupljene donacije za Centar za inkluziju