in

KAŠTELIR: Ljetna škola za učenike razredne nastave – Mjesta su ograničena!

Foto Općina Kaštelir-Labinci

Već treću godinu zaredom u Područnoj školi Kaštelir održava se ljetna škola.
Nakon dva veoma uspješna izdanja i ove godine u kolovozu, mali će Kaštelirci imati priliku provesti dio ljetnih praznika u igri, zabavi i učenju.
U organizaciji Osnovne škole Jože Šurana Višnjan i Općine Kaštelir-Labinci ove godine ljetna škola za učenike od 1. do 3. razreda održat će se od 22. kolovoza do 2. rujna. Nakon kulturne baštine koja je bila prošlogodišnja tema, ove će godine glavna preokupacija biti priroda.

U ovogodišnjoj ljetnoj školi polaznici će imati priliku razgledati mediteranski vrt i naučiti kako nastaje med (OPG Remedy), čuti priču o maslinarstvu u Istri te razgledati pogon u uljari Chiavalon u Vodnjanu, saznati više o proizvodnji povrća u plastenicima pored Kaštelira, te posjetiti mlin i više naučiti o preradi žitarica.
Završni izlet planiran je 2. rujna kada će učenici posjetiti novootvoreni Znanstveno-edukacijski centar Kontija u Vrsaru i naučiti po čemu je taj komadić Istre zaštićen i poseban.

Ljetna škola je i ove godine besplatna. Sve troškove (osim toplog obroka) financira Općina Kaštelir-Labinci. Broj polaznika je ograničen na 15 učenika, priopćeno je iz općine.

prometna policija MUP ILUSTRACIJA

POREČ: Vozio s preko 2 promila i pod zabranom

Klapa Kaše

POREČ: U srijedu Miro Ungar i Oridano Gypsy Jazz Band, u četvrtak klapa Kaše i Summer at the tower