in

Klub žena IDS-a Poreštine organizirao akciju „Hodanjem do zdravlja”

Foto IDS

Klub žena IDS-a Poreštine ovog je vikenda ponovno je organizirao tradicionalnu akciju „Hodanjem do zdravlja – Caminando verso la salute“. Ove godine hodalo se od Kloštra do Znanstveno edukacijskog centra Kontija. Akciji se pridružilo 50-tak sudionica i sudionika koji su najprije razgledali unutrašnjost Opatijskog kompleksa Sv. Mihovila nad Limom uz stručno vodstvo Tee Štifanić. Sudionici su pješačili ugodnim šumskim putem do Znanstveno edukacijskog centra Kontija. 

Press-IDS-Klub-žena-poreštine
Foto IDS

Predsjednica Kluba žena IDS-a Poreštine Venis Gregurević  istaknula je namjeru Kluba žena IDS-a Poreštine da upozna svoje članice, ali i sve ostale sudionike s novim Centrom koji je zamišljen kao trajni centar edukacije iz područja prirodnih i tehničkih znanosti za mlade od najniže vrtiće dobi za koje je izrađena i posebna interaktivna slikovnica o očuvanju prirode, dok je za učenike i studente nabavljena kvalitetna tehnička oprema.

Akcija „Hodanjem do zdravlja“ uz promociju hodanja i kretanja ima za cilj potaknuti žene na brigu o vlastitom zdravlju, odazivom na preventivne preglede.

– Naglašavamo značaj preventivnih mamografskih pregleda koji mogu spasiti i živote i zdravlje žena. Istra ima mrežu kvalitetnih mamografa i educirane stručnjake pa u ovoj prilici još jednom pozivamo žene da obave mamografski   pregled jer otkrivanje raka dojke u što ranijoj fazi značajno povećava šanse za izlječenje – istaknula je Sandra Ćakić Kuhar, članica Predsjedništva Kluba žena IDS-a.

Izvor IDS

Porečki muzej obilježava Međunarodni dan muzeja u VRSARU rekreativno-edukativnim pješačenjem

Foto Zajednica Talijana Vižinada

VIŽINADA: Koncert glazbenih talenata Ane Vedriš i Marije Baldini