in

POREČ: Počinje PromoArh – Sajam koji donosi sve novosti iz graditeljstva, opremanja i uređenja

Foto Manuel Paljuh - PromoArh arhiva

PromoArh  2022. – 2. međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja održat će se u dvorani Žatika u Poreču od 21. – 23. rujna 2022. godine.

Sajam je svoje prvo izdanje doživio 2019. godine te je od strane posjetitelja i izlagača ocijenjen vrlo uspješnim. Zbog velikog interesa i odličnih povratnih informacija nakon prvog održanog sajma, organizatori su odlučili nastaviti nakon dvogodišnje pauze. 

Sajam graditeljstva, opremanja i uređenja značajna je manifestacija za  Istru, ali i  Hrvatsku koja će omogućiti svim zainteresiranim subjektima koji su uključeni u proces projektiranja, građenja, opremanja i uređenja objekata,  da na jednom mjestu doznaju sve potrebne informacije, da se upoznaju s novim tehnologijama i trendovima. Sajam će se održati na 2.500 m2 unutarjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora.

Osim zanimljivih izlagača, ove godine je u fokusu edukacija i bogat stručni programcijenjenih predavača čije su teme aktualne i interesantne kako bi se kroz edukaciju, predavanja, konstruktivne panel rasprave i radionice razmijenile informacije i ideje. 

Kroz svoj Education point sajam PromoArh omogućuje i stručno usavršavanje sudionika, stoga će polaznicima članovima HKIG ( Hrvatska komora inženjera građevinarstva ) i HKA ( Hrvatska komora arhitekata ), biti izdane potvrde za ostvarene akademske sate prema Programu stručnog usavršavanja HKIG i HKA, najavljuje direktorica sajma Ivana Štiković.

PROMOARH – EDUCATION POINT 2022.

SRIJEDA 21.09.

  •  Zelena i održiva gradnja 

ČETVRTAK 22.09.

  • Zabrana građevinskih radova u sezoni 

Panel rasprava (Obrtnička komora Istarske županije) – besplatno 

  • Novi sustavi gradnje i montažna gradnja 

PETAK 23.09.

  • FIDIC UGOVORI 
Foto Manuel Paljuh - PromoArh arhiva
Foto Manuel Paljuh – PromoArh arhiva

Seminar: Fidic uvjeti ugovora, sporovi, nova izdanja 2017. 

Predavač profesor mr.sc. Časlav Dunović, dipl.ing.građ. održati će seminar na temu FIDIC uvjeti ugovora koji su najviše primjenjivani modeli ugovora za građevinske i inženjerske radove u svijetu, te su trenutno najčešći, ako ne i jedini, međunarodni standard ugovaranja radova koji se koriste u Hrvatskoj. 

Program seminara se sastoji od 3 modula, modeli općih uvjeta ugovora FIDIC, potraživanja i rješavanje sporova, FIDIC izdanja 2017. 

Seminar je namijenjen svima koji već rade na projektima u kojima se primjenjuju FIDIC-ovi uvjeti ugovora kao i onima koji će ubuduće raditi na takvim projektima : 

  • Voditelji projekata u javnim i privatnim poduzećima
  • Konzultanti i nadzorni inženjeri 
  • Svi koji se žele upoznati s FIDIC-ovim uvjetima ugovora ili proširiti svoja znanja 
  • BIM Nove tehnologije u projektiranju i vođenju gradilišta 

BIM predstavlja standard rada građevinske industrije, omogućuje kolaboraciju svih sudionika građevinskog projekta, ali i brže i točnije stvaranje tehničke dokumentacije.

Stručan edukacijski dio u organizaciji je u partnerstvu sa tvrtkom Baldini Studio d.o.o. iz Zagreba.

Ulaz na 2. međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja naplaćuje se 30 kuna te ulaznica vrijedi za sva 3 dana posjeta sajmu . 

Više informacija o sajmu i kotizacijama za stručna događanja možete pronaći na www.promoarh.com 

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 21.09.2022. / 11:00 – 19:00 sati
Četvrtak, 22.09.2022. / 10:00 – 19:00 sati
Petak, 23.09.2022. / 10:00 – 19:00 sati

Svečano otvorenje sajma PromoArh održati će se u srijedu 21. rujna, u 11:00 sati .

Organizator sajma PromoArh je tvrtka Studio 053 d.o.o. iz Poreča.

Korado Korlević - Foto Adris

Otkazano predavanje Korada Korlevića u porečkoj knjižnici “Pravi rub znanosti”

Foto KREG Galatea

FUNTANA/VRSAR: Galateice u Udinama osvojile niz medalja