in

LOKALNI YOUTUBER: Elvis Roša iz Rošina snima duhovite video-filmiće od malih nogu, a sada time zarađuje i džeparac

Elvis Roša

Ime mu je Elvis Roša, ali se često na youtube-kanalu predstavlja kao Elvis da Rossa. Polaznik je trećeg razreda ekonomske škole u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču i poznat je po tome da obožava virtualni svijet. Elvis je naime već kao osmoškolac u Osnovnoj školi Tar-Vabriga u 7. razredu pod imenom „Destić“ počeo snimati duhovite i zabavne video-filmove, te ih objavljivao na youtubeu.

Insert iz video-filmića o proslavi 140 godina poljoprivredne škole u Poreču
Insert iz video-filmića o proslavi 140 godina poljoprivredne škole u Poreču

Sam kaže da je sve počelo s video igricama, prerušavao se u svoje omiljene junake iz igrica i glumio po šumama oko Rošina, a njegov kamerman je bio stariji brat. Sve je začinjavao animacijama i samo njemu svojstvenim šalama, nerijetko na stranim jezicima pa je time odmah stekao puno pratitelja. Sada ih ima skoro 10.000 i uspijeva si zaraditi džeparac. Ali, kako je odrastao, njegovo zanimanje je otišlo ka povijesti. Zalazio je Elvis duboko u 17. i 18. stoljeće, proučavao stare zemljovide i na svoj kreativni i šaljivi način pripovijedao o poznatim carevima, vojskovođama bitkama, osvajanjima i mijenjanju europskih granica.

Njegovu genijalnost otkrili su i neki profesori u Baloti te ga zamolili da povodom 140. obljetnice škole snimi video-film o povijesti poljoprivredne škole (to su sada agrotehničari SŠ Mate Balote. Video je predstavljen i na svečanoj sjednici povodom obilježavanja jubileja u gradskom kazalištu pred učenicima i profesorima škole, ali i visokim uzvanicima. Bili su ondje i ravnatelji svih osnovnih i srednjih škola na Poreštini, ali i istarski župan, porečki gradonačelnik, ravnatelj Instituta za poljoprivredu i turizam, predstavnici svih istarskih medija i brojni drugi. Svi su bili oduševljeni Elvisovim uratkom i naknadno tražili da im se pošalje video kako bi ga objavili na svojim stranicama.

Elvis ide dalje s novim idejama i svaki dan objavljuje novi video. A o čemu se radi, možete saznati i sami: potražite Destića na youtubeu. Pravo je čudo da s velikim uspjehom pohađa školu i redovito izvršava sve školske obveze.

-Ma dobro, priznajemo, malo mu progledavaju i kroz prste jer, tko zna kad će im opet zatrebati, kažu njegovi profesori.

Angelica i Sheri - Foto Tanja Kocijančić

Studio za glumu i mjuzikl “Onstage” Porečanke Sheri Gržinić osvojio ljubitelje kazališta u Poreču, Novigradu i Brtonigli

Foto Zaklada Istra

Otvorene prijave za „Proljetni STEM kamp“ u Znanstvenom vrtu za učenike 5. i 6. razreda