in

Maškare iz Nove Vasi đirivale po selima i pozvale sve na ŠENTENCU PUSTU

Maškare iz Nove Vasi

Da se užanca ne zatare, predstavnici maškara iz mjesnog odbora Nova Vas, jedne od najdugovječnijih i najbrojnijih maškaranih skupina u Poreču, obišle su jučer sela ovog mjesnog, odbora, a „potegle“ i do naselja Rošini, Červar, Červar-Porat, i drugih, gdje im se pridružio i gradonačelnik Loris Peršurić.  Iako se i ove godine maškarano slavlje zbog svih epidemioloških mjera nije održalo u velikoj karnevalskoj povorci kakva je bila uobičajena za Novu Vas, predstavnici mjesnog odbora i maškara ipak su, da se ne prekine tradicija, uputile u nedjelju đir po selima. Još su ranije na poznatom palunu u centru mjesta objesile glavnog krivca za sve lanjske nedaće.  „

Maškare iz Nove Vasi

To je Pat i Mat Tojeajevič, aluzija na popularnu lutkarsku seriju i njihove odluke“, objašnjava predsjednik MO Nova Vas Roland Kosinožić.

Maškare iz Nove Vasi

Maškare su odlučile da je on kriv za sve loše u prošloj godini, pa će mu se stoga u utorak 1. ožujka,. u 17 sati na rotondi očitati „šentenca“ nakon čega će biti spaljen, a maškare zaključiti i karnevalske svečanosti uz nadu  da će se dogodine one održati u obliku kao i do sada, uz tradicionalnu veliku povorku alegorijskih kola po susjednim mjesnim odborima, feštu i tradicionalno paljenje pusta uz muziku i feštu. .

Maškare iz Nove Vasi
Maškare iz Nove Vasi

Porečki Maximvsi opet osvojili brojne medalje u Kvarnerskoj ligi

Komemoracija u Novigradu - Foto Tanja Kocijančić

Novigrad: Obilježena 77. obljetnica stradanja Irme Benčić -Unatoč doživljenim strahotama svjedočimo ratu u Ukrajini