in

MOTOVUN – Interpret Europe: Tečaj za vodiče interpretatore

Interpret Balkans by prolingua travel i Turistička zajednica općine Motovun uz logističku potporu Općine Motovun organiziraju i pozivaju vas da se prijavite za sudjelovanje na edukaciji “Certificirani vodič – interpretator” europske udruge za interpretaciju baštine Interpret Europe.  

Edukacija će se održavati u prekrasnoj kuli “Nova vrata” iz 16. stoljeća, smještenoj na Trgu Josefa Ressela u Motovunu tijekom dva rujanska vikenda – od 4. do 6.9. i 12. do 13.9.2020. godine. Namijenjena je turističkim vodičima, muzejskim djelatnicima, vodičima i djelatnicima u nacionalnim i parkovima prirode, vodičima na baštinskim lokalitetima i onima koji su na neki način uključeni u izravno interpretiranje baštine posjetiteljima.

Ova 40-satna praktična edukacija pruža svestran alat kojim ćete svaki baštinski fenomen pretvoriti u iskustvo, a pasivnu publiku u aktivne sudionike. Polaznici će tijekom edukacije naučiti kako snažne ideje pretočiti u riječi koje će posjetitelje privući na smislen i definitivno nezaboravljiv način, a da bi u tome uspjeli, sudjelovat će u izazovnim vježbama koje će im pomoći da izgrade samopouzdanje i kreativnost, temeljne preduvjete za osmišljavanje, izradu i evaluaciju interpretativnih govora i šetnji. Zahvaljujući ni manje ni više nego 20 isprobanih i provjerenih mjerljivih standarda otkrit ćete inovativnije i kreativnije putove interakcije s posjetiteljima. Da biste stekli naziv vodiča – interpretatora, morate imati prethodno iskustvo u vođenju, biti stoposto prisutni na edukaciji te uspješno dovršiti postupak certificiranja koji se sastoji od pisanog ispita, razvoja interpretacijske šetnje, interpretacijskog govora i vježbe interpretacijske kritike.

Ovaj tečaj ne nadomješta licencu za turističkog vodiča prema važećim zakonskim propisima, već nudi dodatna znanja i vještine.

Cijena kotizacije je 1.699 kn, a kotizacija uključuje program treninga, edukacijski i promotivni materijal, ručak svih 5 dana edukacije, kavu, vodu i snack u pauzama.

Broj mjesta je ograničen, prijave su otvorene do 25.8.2020., a prijavnicu možete ispuniti ovdje: https://cutt.ly/ApNOrH8. Za sve dodatne informacije možete se obratiti trenerici Ivani Karanikić na interpretbalkans@gmail.com ili +385 95 733 1913.

Ivana Karanikić licencirani je turistički vodič za Primorsko-goransku, Ličko-senjsku i Istarsku županiju te Grad Zagreb. Također je i Interpret Europe vodič interpretator baštine te IE trener vodiča interpretatora baštine (CIG). Voditeljica EU projekata i predavačica praktičnog dijela pisanja EU projekata. Vlasnica je DMC agencije prolingua travel sa sjedištem u Kastvu i Interpret Balkans, tvrtke za edukaciju i usavršavanje turističkih vodiča i dionika u turizmu. Članica Turističkog vijeća TZ Kastav. Zaljubljenica u putovanja i pisanje turističkih priča koje možete čitati na portalu www.turistickeprice.hr, www.pag.si (slovenski portal o Hrvatskoj) i www.prolingua-travel.hr. Posvećena interpretaciji baštine i educiranju turističkih vodiča i ostalih dionika u turizmu kako da svoje ideje pretoče u snažnu interpretaciju.

Investicija od 197 milijuna eura: Krajem godine starta gradnja druge cijevi TUNELA UČKA

U Istri jedan pozitivan na koronavirus