in

Nacionalni parkovi otvaraju vrata 11. svibnja – Na Brijune uz posebne uvjete i povoljne cijene

Nacionalni parkovi u Hrvatskoj otvaraju svoja vrata za individualne posjetitelje u ponedjeljak, 11. svibnja 2020. godine. Način rada provodit će se u skladu s uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Stožera civilne zaštite. uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda, poput korištenja zaštitnih maski i rukavica. Posjet će biti moguć uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda, poput korištenja zaštitnih maski i rukavica.

Ponovno će započeti organizirani izleti na Veliki Brijun uz vodstvo stručnih vodiča, po promotivnim povoljnijim cijenama ulaznica od 95 kuna za odrasle i 50 kuna za djecu 4-14 godina. Termini izleta su 9.00-11.00 sati, zatim 11.30-14.00 te 13.30-16.00 sati. Prilagođeni izlet Veliki Brijun obuhvaća vožnju brodom, vožnju otvorenim turističkim vlakom, posjet Safari parku te šetnju Kochovom stazom, do Stare masline i Brijunskog mediteranskog vrta. Također, posjetiteljima će biti na raspolaganju po izboru i posjet znanstveno-edukativnom centru Kuća za brodice. Broj osoba po skupini bit će reduciran u skladu s odlukama Stožera. Posjetiteljima se preporučuje nošenje maski na licu u zatvorenim prostorima – tijekom vožnje brodom i u Kući za brodice. Aktualnim preporukama Stožera prilagođen je kapacitet prijevoza putnika brodom Veli Brijun, kao i kapacitet turističkog vlaka. 

Posjetitelji će moći i samostalno, bez stručnog vodiča obilaziti Veliki Brijun uz korištenje nove mobilne aplikacije za vođenje posjetitelja Brijuni Pocket Guide.

Također, otvara se mogućnost individualne igre na golf terenu uz prethodnu najavu poslovnici Ustanove (na brojeve telefona 052/525-881, 052/525-882 ili e-mail ticket@np-brijuni.hr), zbog ograničenja kapaciteta prijevoza brodom. Za posjetitelje će se otvoriti i caffe bar Školjka.

Ulaznice je moguće kupiti on line putem web stranice www.np-brijuni.hr. Nije ih potrebno printati, dovoljno je pokazati digitalnu ulaznicu na mobilnom uređaju pri ulasku na brod.

Hrvatsku reklamiraju četiri nova video spota u sklopu koncepta #CroatiaLongDistanceLove

ŽMINJ donio konkretne mjere rasterećenja poduzetnika i stanovnika – od oslobađanja plaćanja vrtića do otpisa zakupa