in

NAJSLAĐA FEŠTA U ISTRI – Slatka Istra u Vižinadi slavi 25. izdanje uz Grdovića i druga poznata imena

Slatka Istra 2022. - Foto Slavko Ledić

Tajne bilježnica s receptima naših nona ponovno će zaživjeti na Slatkoj Istri 14. kolovoza

Najslađi dan na našem polutotoku ove će godine biti poseban, jer manifestacija Slatka Istra u Vižinadi u ponedjeljak 14. kolovoza obilježava srebrnu obljetnicu – 25. izdanje Slatke Istre oduševit će ponovno autohtonim slasticama, očuvanjem tradicije te bogatom popratnom ponudom i programom uz odličan koncert.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Slatka Istra nadaleko je poznato događanje posvećeno starinskim, istarskim kolačima, i posebno za ovu manifestaciju naši čuvari tradicije, kako ih rado zovemo, a radi se o domaćicama i domaćinima iz svih krajeva Istre, naprave slastice po receptima svojih nona – pandešpanj, pince, bucolaje, štrukolo ili povetice, fritule, cukerančiće, kroštule, briskve i paštine… I tako kamenim uličicama Vižinide mirisat će slatka tradicija, pa pozivaju posjetitelje 14. kolovoza na Slatku Istru jer program starta u 18 sati izložbom tradicionalnih istarskih kolača u školskoj dvorani.

Već od 19 sati u parku kod stare škole kreću izložba i degustacija vina, ulja i domaćih proizvoda s područja Vižinade.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

U istom terminu ujedno se službeno otvara manifestacija Slatka Istra te će posjetitelji u kući Maraston uživo moći gledati kako se spravlja tradicionalni istarski kolač. Zabavni program započinje u 20 sati limenom glazbom Brass Banda ZT Vižinada s gostom, a od 21 sat nastupit će Replay band i mnogima omiljeni Mladen Grdović, majstor dobre fešte.

Najbolji kolači Slatke Istre 2023. bit će proglašeni u 22 sata.

A odlična je vijest da se feštanje u Vižinadi nastavlja i sljedećeg dana proslavom tradicionalne pučke fešte Svete Marije Vele 15. Kolovoza. Raspoloženje će do maksimuma podići najprije Laguna bend, a nakon njih u 21 sat i sjajni Gustafi, sastav s kojim je zajamčena odlična glazba i još bolja zabava.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Filipana - foto TZ Marčana

TZ MARČANA poziva na pučke fešte: Filipanska i Peruškačka noć 5. i 9. kolovoza

Foto: Pu istarska, Marta Lučić

Specijalna jedinica policije BAK Istra obilježila 32. godišnjicu osnutka